05 / 05 / 2024

Aydın Baruş deprem konutları

Aydın Baruş deprem konutları

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Malatya Pütürge'deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki konut yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baruş'un o açıklamaları...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen ilçeleri inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Aydın Baruş Battalgazi ilçesinde, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Aydın Baruş Pütürge'deki ağır hasarlı binaları inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Malatya Pütürge'de incelemeler yaptı.

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Aydın Baruş, depremden etkilenen mahallelerde inceleme yaptı!

Malatya Valisi Baruş Aydın, Elazığ Sivricede meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu...

Aydın Baruş: Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile beraber Malatya’daki depremden evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

Aydın Baruş'tan kentsel dönüşüme destek çağrısı!

Bolu Valisi Baruş belediyelerin kentsel dönüşüm projesine destek çağrısında bulunarak Risk taşıyan binaların biran önce yenilenerek 16 yıl önceki yaşanan acının tekrar yaşanmamasını diledi.

Recep Coşkun: Aydın'da depreme hazır olun!

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır ve Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun açıklamalarda bulundu.

Aydın Baruş deprem konutları Haberi

Aydın Baruş deprem konutları

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için inşa edilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Baruş, 24 Ocak tarihindeki depremde, bina ve müştemilatlarda hasarların görüldüğü Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı, Bulutlu ve Düzyol mahallelerinde temaslarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, binalarında hasar olan hak sahipleri için yapılması planlanan deprem konutlarının yer tespiti incelemesi yapan Vali Baruş, Düzyol Mahallesi'nde de konteynerlerde ikamet eden depremzedelerle sohbet ederek sorunlarını da dinledi.

Vali Baruş, depremden etkilenen hak sahibi vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla en kısa zamanda iş ve işlemlerin bitirilip, ivedilikle konutların yapılması için yetkililere talimat verdi.

Daha sonra Bulgurlu Mahallesi'nde yapımı süren Özel Harekat Bölge Başkanlığı yerleşkesini ziyaret eden Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan...