27 / 04 / 2024

aydın bina güçlendirme çalışmaları 

aydın bina güçlendirme çalışmaları 

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Uzmanlar uyarıyor! 6,5 milyon konut için güçlendirme ve dönüşümde geç kalmayın!

Uzmanlardan, ülke genelinde 6,5 milyon riskli konutun güçlendirme ve dönüşümü için ''geç kalmayın'' uyarısı geldi. 

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Aydın Güler kimdir?

Garanti BBVA'nın yönetim kurulu üyesi Aydın Güler kimdir? Aydın Güler kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat! Aylık 4 bin 569 TL taksitle güçlendirme yapılabiliyor! 

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde konutunu güçlendirmek isteyen vatandaşlar maliyetleri merak ediyor. Peki bina güçlendirmenin maliyeti ne kadar? 

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

aydın bina güçlendirme çalışmaları  Haberi

aydın bina güçlendirme çalışmaları 

Aydın Büyükşehir Belediyesi olası depreme karsı önlemler almak için çalışmalara başladı.  Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla zemin katlarında otopark olan binaların depreme karsi daha güvenli hale getirilebilmesi için üç tarafının dis duvarla veya ara bölme duvarla güçlendirilmesine izin verildi. Güçlendirme çalışmaları ilçe belediyelerinden alınacak izinle yapılabilecek.

Alınan kararla 90'li yıllardan bu yana uygulanan ve deprem güvenliği açısından risk taşıyan, giriş kati otopark olan, açık kolonlar üzerine oturan binaların da güçlendirilmesinin önü acildi. Yapılan düzenlemeyle, gerekli izinler alin diktan sonra, hâlihazırda zemin katları otopark olarak inşa edilmiş izinli yapılarda yapıyı güçlendirecek dış duvar veya ara bölme duvar inşa edilebilecek.

Başkan Çerçioğlu, Aydin Büyükşehir Belediyesi'nin olası depreme karsı her türlü hazırlıkları yapmaya devam ettiklerinin altını...