09 / 05 / 2024

aydın didim 3 koy planı iptal davası didim derneği

aydın didim 3 koy planı iptal davası didim derneği

Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi...

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

Didim'de konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın! 

Aydın Didim Belediye Başkanlığı, Aydın ili, Didim ilçesi, Yeni Mahalle'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Aydın Didim'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

TOKİ'den Aydın'ın o ilçesine 228 yeni konut geliyor!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın'da 228 konutluk yeni proje hayata geçirecek. Projede ayrıca 3 dükkan ve 1 cami de yer alıyor.

Didim'de 8 taksitle satılık arsa fırsatı! Arsa alacaklar hemen bakın!

Didim Milli Emlak Müdürlüğü Aydın Didim Çamlık Mahallesi'nde bir adet gayrimenkulün satış ihalesini duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ekonomist Kaan Sarıaydın,

Ekonomist Kaan Sarıaydın, doların 3 TL'ye düşürülebileceğini söyledi ve nasıl yapılacağını tek tek sıraladı.

Bill Gates Muğla ve Aydın'da 3 milyon metrekarelik arazi arıyor!

Dünyanın sayılı milyarderleri arasında yer alan ve Microsoft'un kurucusu olan Muğla ve Aydın'da 3 milyon metrekarelik arazi arıyor...

Aydın'da 18.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Aydın İmar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Aydın Güzelhisar'da yer alan arsayı 18 milyon 300 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Aydın kura sonuçları 3 Aralık 2020 öğrenme detayları!

Aydın kura sonuçları 3 Aralık 2020 öğrenme detayları haberimizde yer alıyor. Aydın kura sonuçları 3 Aralık 2020 öğrenme detayları ve TOKİ Aydın kura sonucu 2020 listesi...

Aydın Denizli Otoyolu yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlayacak!

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 8 kere ertelendi, ancak dokuzuncuda tamamlanabildi. Bu etabın tamamlanmasının 3 yıl süreceği tahmin ediliyor. Otoyol ile yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Aydın'da 21.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Aydın İli Söke Belediye Başkanlığı, Aydın'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 21 milyon 800 bin TL bedelle satışa çıkardı.

aydın didim 3 koy planı iptal davası didim derneği Haberi

aydın didim 3 koy planı iptal davası didim derneği


Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi.


Didim Derneği, Didim Belediyesi’nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe giren 3. Koy Mevkii’ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların iptali için 2012 yılında Aydın İdare Mahkemesine başvurmuştu.


İptalin başvurusuyla ilgili bilgiler veren Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan “Düzenlenen plan, mavi bayraklı halk plajını tamamen ortadan kaldırmaktadır. Bu turizm kenti olan Didim’de denize girilebilecek alan Altınkum bölgesi ve 3. Koy’dur… Söz konusu plan bu gerçeği yok saymakta ve ortadan kaldırmaktadır. Planlar, sadece kamu yararını amaçlamalıdır. Kişilerin özel çıkarlarını değil. Düzenlenen planın ana hedefi, halkın özgürce denizden yararlanma...