07 / 05 / 2024

Aydın orman yangınları

Aydın orman yangınları

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınında 80 dekar kara çam ormanı yandı. Edinilen bilgiye göre, Alemler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda başlayan yangını, kısa sürede yayıldı.

Aydın'da 17 hektar alanda orman yangını çıktı!

Aydın'da orman yangını çıktı. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez: " Şu ana kadar 17 hektarlık alan zarar gördü " dedi...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

California'daki yangın ünlü isimleri evsiz bıraktı!

California'nın kuzeyindeki Paradise bölgesinde 8 Kasım'dan bu yana devam eden orman yangınlarında can ve mal kaybı devam ediyor. 

İstanbul'un kuzey ormanlarına yeni yangın gözetleme kulesi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzey ucunda orman yangınlarını gözetlemek amacıyla yeni bir kulenin inşasına başladı.

İzmir'e yangın havuzları inşa ediliyor!

Yaz aylarında artan orman yangınlarıyla mücadele etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların derinliklerine yangın havuzları inşa ediyor. Yaklaşık 4 bin hektarlık ormanlık alana can simidi olacak Alaniçi Yangın Havuzu önümüzdeki hafta sonuna kadar hizmete girecek.

Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Aydın Gökbel Barajı'nda çalışmalar sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bazı tesislerin temelini atmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Aydın’da Gökbel Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Aydın'da 61 milyonluk 5 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Atatürk Spor Salonu'nda, bakanlığına bağlı kurumlarca 61 milyon lira tutarındaki 5 yatırımın temel atma ve orman mahallelerine sertifika dağıtım törenine katıldı.

Aydın orman yangınları Haberi

Aydın orman yangınları

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınında 80 dekar alandaki kara çam ormanı yandı. 


Edinilen bilgiye göre, Alemler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda başlayan yangını, kısa sürede yayıldı. Orman ekiplerinin havadan yangın söndürme helikopter ve uçakları, karadan ise arazöz, su kankeri ve söndürme işçilerinin katılımıyla yaptığı müdahale sonrası yangının yayılımının önüne geçilerek kontrol altına alındı. 


Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, gazetecilere verdiği bilgide alanın engebeli olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşandığını, soğutma çalışmalarını sürdüğünü söyledi. 


Kara çamla kaplı yaklaşık 80 dekar alana zarar veren yangının çıkış nenedinin belirlenmesi için incelemenin sürdüğü...