02 / 05 / 2024

aydın planlı alanlar tip imar yönetmeliği

aydın planlı alanlar tip imar yönetmeliği

Mehmet Erdem, Aydın’da vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine planlı alanlar tip imar yönetmeliği ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü sorunun yönetmelik değişikliği ile çözüleceğini belirtti.

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında kiralık ev fiyatlarına değindi. İşte Aydın'ın o açıklamaları...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Aydın Koçarlı Belediyesi'nin eski sinema salonu yıkılıyor!

Aydın Koçarlı Belediyesi, atıl halde duran eski sinema salonu binasının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan binanın yerine, vatandaşların vakit geçirebileceği oturma alanları ve çocuk parkları olan yeşil alan yapılacak.

Sakarya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği eğitimi gerçekleştirildi!

Adapazarı Belediyesi personeline yönelik düzenlediği ‘Planlı Alanlar tip imar Yönetmeliği’ konulu eğitim semineri dün yapıldı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için tanınan süre yeterli değil!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım: "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" ile sektöre tanınan 1 Ekim 2017 tarihine kadar olan sürenin, ortaya çıkacak sorunların çözümlenmesi için yeterli olmayacağı görülüyor" dedi.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

İnşaat sektörünün anayasasını değiştiren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliği yoğun tepkiler üzerine yeniden masaya yatıracak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

stüdyo dairelerin bundan sonra imar projelerine dahil edilmemesini içeren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Peki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

Planlı alanlar imar yönetmeliği 2017!

Geçtiğimiz sene yürürlüğe girmesi beklenen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, yarın yürürlüğe giriyor. Yönetmelik ile şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesi hedefleniyor. İşte planlı alanlar imar yönetmeliği 2017..

Planlı alanlar imar yönetmeliği projeleri zorlayacak!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirtti.

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri mağdurlarından eylem!

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nden ev alanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Mağdurlar eylem yaparak evlerinin tamamlanmasını istedi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği suistimalleri önleyecek!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı değerlendirdi. Özcan, ''Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak'' diye konuştu.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği sil baştan değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini sil baştan değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni yönetmeliğe göre İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere imar planlarına aykırı şekilde yapılan yükseklik, yoğunluk artışları yeni dönemde mümkün olmayacak.

aydın planlı alanlar tip imar yönetmeliği Haberi

aydın planlı alanlar tip imar yönetmeliği


01 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan 28664 sayılı Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle ilgili olarak Aydın’da ortaya çıkan sorunlarla ilgili kendisine çok sayıda şikayet ulaştığını anımsatan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “14. maddenin 2 numaralı bendinde yapılan değişiklikle ‘Taban Alanı Katsayısı (TAKS); taban alanının imar parseline oranıdır. İmar planında bu oran açıkça belirlenmemiş ise taban alanı katsayısı; ayrık veya blok nizam olan yerlerde yüzde 40’ı, bitişik nizam olan yerlerde ise yüzde 50’yi geçemez. Taban alanı katsayısı, arazi eğimi nedeniyle tabi veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm katlar ile zemin kat izdüşümü ile birlikte değerlendirilerek hesaplanır’ hükmü getirilmiş. Bitişik nizam olan imar nizamında ‘Takas, yüzde 50’yi geçemez’ deniliyor. Aydın merkez, ilçeler ve beldelerimizde birçok eski...