04 / 05 / 2024

aydında depreme duyarlılık sergisi mi açıldı

aydında depreme duyarlılık sergisi mi açıldı

Aydın ın Efeler İlçesi'nde 17 Ağustos Depremi'nin 15. yıldönümü dolayısıyla "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Deprem felaketinin 250 adet fotoğraf ile anlatıldığı sergi, 20 Ağustos'a kadar görülebilecek.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tuzla Aydınlı Havakent satılık daire fiyatları! 300 bin TL peşinatla!

Tuzla Aydınlı Havakent satılık daire fiyatları haberimizde yer alıyor. Satışların başladığı projeden 300 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapılması mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığına ve depreme karşı alınan önlemler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Meram Belediyesi'nden 9 milyon TL'ye satılık sağlık tesisi!

Konya İli Meram Belediyesi, Aksinne Mahallesi'nde bulunan imar planında Özel Sağlık Tesisi Sahası olan gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli ise 9 milyon TL.

İmar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

Dekar'dan Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık eserine destek!

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Halk GYO Şekerpınar Bankacılık Üssü'nün kiralanması hakkında son durum!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Şekerpınar Bankacılık Üssü Projesi'nin Kiralanması Hakkındaki Türkiye Halk Bankası ile 21 Mayıs 2014 tarihinde imzaladığı İyi Niyet Sözleşmesinin Sona Ermesi bildirimini yayınladı.

Batman yeni adliye binasında 6 araçlık otopark yapıldı!

Yaklaşık 33 Milyon TL’ye mal olacak Batman’ın yeni Adliye binası tamamlama aşamasına geldi. 3 Blok ve 4 kattan oluşan yeni adliye binasında 6 araçlık otopark alanı yapılması şaşkınlık yarattı.

Kayseri'de 2015 yılında 13 sağlık yatırımı yapıldı!

Vali Orhan Düzgün, 2015 yılında Kayseri’de 18 milyon 595 bin TL tutarında 13 sağlık yatırımının tamamlanarak hizmete sunulduğunu, halen 4 sağlık tesisi yatırımının devam ettiğini açıkladı.

Aydın Jet Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Aydın Jet Havacılık Anonim Şirketi, Fatih Akol Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Zahide Üner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 1 Ekim'de Beyoğlu, Kocatepe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde kuruldu.

aydında depreme duyarlılık sergisi mi açıldı Haberi

aydında depreme duyarlılık sergisi mi açıldı


Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi işbirliğinde "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Aydın Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, 17 Ağustos Depremi'nin yıldönümü nedeniyle açılan sergiye, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal ve davetliler katıldı. 


"DEPREME KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ"

 Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yılın geçtiğini hatırlatarak, depreme karşı duyarlı olunması gerektiğini söyledi. 

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, "17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçti. Hepimiz ulusça büyük acı yaşadık. Tabi ki depremi bizzat yaşayanların acısı, dün gibi tazedir. Gönül kırmızı kurdelenin yer aldığı sergileri açmak istiyor. Ama deprem,...