29 / 04 / 2024

Aydında en büyük jeotermal santrali

Aydında en büyük jeotermal santrali

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Çin, inşaat alanında en büyük yatırımcı konuma yerleşti!

Çin, Afrika'da inşaat başta olmak üzere madencilik, ulaşım ve enerji alanlarında en büyük yatırımcı konumuna yerleşti.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin 16 gündür devam eden 250 bin sosyal konut kurasında toplamda 43 bin 599 hak sahibi belli oldu. Aktarılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim Projesi'ndeki kuralarda en büyük pay gençlerin oldu.

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Dünyanın en büyük yatında daire fiyatları 9.5 milyon Euro'dan başlıyor!

Dünyanın en büyük yatında 9.5 milyon Euro tutarından başlayan fiyatlarla, satılık 39 daire sunuluyor. Geminin 2024 yılında denize indirilmesi hedefleniyor. 

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Aydında en büyük jeotermal santrali Haberi

Aydında en büyük jeotermal santrali

Enerji sektörü kuruluşlarından GÜRİŞ Holding’e ait olan Efeler JES’in ikinci ve üçüncü ünitelerinin açılışı 22 Mayıs Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleşti. 


Santrale GÜRİŞ Holding Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi.“Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” toplam 5 üniteden oluşacak. Efeler 1 ünitesi 47 MW, Efeler 2 ünitesi 22,5 MW ve Efeler 3 ünitesi 22.5 MW olmak üzere jeotermal enerji santralinin toplam üretim kapasitesi 92,4 megawatta ulaşmış oldu. Temmuz ve Ağustos aylarında devreye girecek Efeler 4 ve 5 ile de santral toplam 232,3 MW’lık enerji üretecek. JES toplam 232,3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak. Türkiye’nin jeotermal lideri olan santral, Avrupa’nın da ikinci büyük santrali oldu. JES,...