14 / 05 / 2024

aydında eski jandarma binası yıkıldı

aydında eski jandarma binası yıkıldı

Aydın’ın Söke ilçesinde uzun süre jandarma tarafından kullanılan bina yıkıldı. 40 yılı aşkın bir süre Söke’ye hizmet veren eski Jandarma binası, Jandarma’nın yeni binasına taşınması sonrasında atıl olarak kalmıştı.

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

Eskişehir'de İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 511 konutun hak sahipleri belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 250 bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamında Eskişehir ilinin ilçelerinde inşa edilecek 511 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Konut satışında Eskişehir’in yıldızı hangi ilçeler oldu?

Son zamanlarda hayata geçirilen yatırımlarla dikkat çeken Eskişehir'de en çok konut hangi ilçelerde satıldı?

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Eski binalarda oturanlar dikkat!

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Ev ilanlarında deprem etkisi!

Deprem sonrasında eski binalarda yaşayanlar yeni bina arayışına girdi. Hareketlenen emlak piyasasında ilanlar da değişti. Son günlerde ‘deprem yönetmeliğine uygun ev’ ilanlarına talep arttı.

Eski binalarda oturanlar ev arayışında!

Deprem sonrası kiralık ve yeni ev arayışları arttı. özellikle Avrupa Yakası'nda eski binalarda oturan birçok kişi yeni ev arayışına başladı.

Bursa Dutluca'da eski futbol sahası arsası kiraya verildi!

Dutluca altında eski futbol sahasının da bulunduğu arsa Ticaret ve Sanayi Odası’na 10 yıllığına kiraya verilecek.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sertab Erener Bodrum'da köy evi satın aldı!

Müzikal çalışmalarıyla göz dolduran Sertab Erener, Bodrum'un dışında eski bir köy evi satın aldı.

aydında eski jandarma binası yıkıldı Haberi

aydında eski jandarma binası yıkıldı

Aydın’ın Söke ilçesinde uzun süre jandarma tarafından kullanılan bina yıkıldı. 40 yılı aşkın bir süre Söke’ye hizmet veren eski Jandarma binası, Jandarma’nın yeni binasına taşınması sonrasında atıl olarak kalmıştı. İlçenin Hükmet Konağı yanında, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan atıl Jandarma binasının yıkımı gerçekleştirildi. Birkaç yıl önce Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı düzenleme projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen, ancak o dönemde yıkım maliyetlerinin fazla olduğu gerekçesiyle yıkımı ertelenen jandarma binası Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın çalışmaları sonrasında yıkıldı. Jandarma binasının yıkımı ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Mal Müdürlüğüyle gerekli girişimlerin başlatılması ve prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından bina belediye tarafından hiçbir bedel ödenmeksizin yıkıldı. Yıkımın gerçekleşmesinin ardından ortaya çıkacak alan yapılacak peyzaj düzenlemesiyle Cumhuriyet Meydanı’na kazandırılacak. Söke Belediyesi ekiplerince başlatılan...