05 / 05 / 2024

aydında ruhsat sorunu

aydında ruhsat sorunu

Aydın' ın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ' nün bütün birimlerinin hizmet vermeye başlamasıyla inşaat sektöründe yaşanan ruhsat krizinin bittiğini açıkladı...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avcılar Firuzköy 2. Etap projesi için bir son dakika açıklamasında bulundu. Şirket Avcılar Firuzköy 2. Etap kapsamında ruhsat alınan konut ve dükkan sayısını açıkladı. İşte merak edilen ayrıntılar...

9 ayda ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı!

2022 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 144 bin konutun inşası için yapı ruhsatı verildi ve yılın 9 ayında ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı. Yıllık konut ihtiyacı 750-800 bin bandında olduğu için üretim, ihtiyacın gerisinde kalmış oldu.

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Enflasyon ne resesyon endişesi emtia fiyatlarını düşürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında arz sorunu nedeniyle son ayların en yüksek seviyesini gören buğday son 4 ayın en düşük seviyesine geldi. İşte detaylar..

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Çinli gayrimenkul şirketi Sunac borç krizinde!

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Tunç Soyer: Yıkılan ya da hasar alan binaların sıvalarında deniz kumu tespiti var!

Tunç Soyer, “Yıkılan ya da ağır hasarlı binaların tamamının 1992-1999 yılları arasında ruhsat almış binalar olduğunu gördük. Bu binalar 1999 depreminden sonra çıkan deprem yönetmeliğinin kriterlerine uygun olarak yapılmamış" dedi.

Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi!

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

BMD ile AYD arasında çözülemeyen kira sorunu!

Mart ortasından bu yana koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan AVM'ler 1 Haziran'da tam kapasiteyle açıldı. Fakat AVM'ler ve mağazalar arasında kira sorunu hala çözülmüş değil...

TOKİ İzmir Ayrancılar Projesi'nde ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar İnönü Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan, 315 adet konutun kura sonucu hak sahiplerine verildiği projede çeşitli nedenlerle 123 daireye yapı kullanma izin belgeleri verilemedi...

aydında ruhsat sorunu Haberi

aydında ruhsat sorunu

Aydın'ın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün bütün birimlerinin hizmet vermeye başlamasıyla inşaat sektöründe yaşanan ruhsat krizinin bittiğini açıkladı. 


Efeler'de nisan ayından bu yana inşaat sektöründe devam eden ruhsat krizi çözüme kavuştu. Efeler halkma hizmet venneye devam edeceklerini belirten Başkan özakcan, "Mevcut imkanlar ölçüsünde, ESKO İşhanı'nın üçüncü kat bürolarının kiralanmak suretiyle, belediye hizmet binası olarak kullanılabilmesi için bakımı ve onarımı yaptık. Devlet Malzeme Ofisi'ncîen personelin ihtiyacı için gereken büro, kırtasiye ve bilgisayar malzemelerinin alımı gerçekleştik. Aydın Biiyükşehü' Belediyesi bünyesinde bulunan arşiv evraklarıyla yine belediyemize dahil olan Umurlu, Dalama, Çeştepe, Tepecik, Ovaeğmir beldeleri ve köylerimize ait bilgilerin bulunduğu Aydın İl özel İdaresi'nden arşiv bilgilerinin belediyemize transferi sağlanmasıyla büiikte ruhsat krizi de çözüme kavuşmuş oldu" dedi.


Yeni...