30 / 04 / 2024

Ayhan Güner taş kesim köyü

Ayhan Güner taş kesim köyü

MİB Başkanı Ayhan Güner: " 'Megakent Projesi' açıkladılar, bununla beraber taş kesim (mücevher) köyü kursunlar. Üretime katkı, ancak böyle olur"

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!

Mali sıkıntılar nedeniyle bugün Maslak'ta bulunan ofislerinden çıkarılan Dünya Gazetesi'nin yeni sahibinin de Umut Güner olduğu belirtildi. 

AFAD'ın Antalya'daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de  AFAD’ın Eğitim Tesisi adı altında 100 odalı, hamamı, saunası, fitness salonu, spor tesisi olan AFAD oteli projesi meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gökdemirport 2 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Gökdemirport, Emre Gökdemir İnşaat tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'nın hemen yanı başında yükseliyor. Gökdemirport 2 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Peki Gökdemirport'ta hangi konut tipler var? İşte Gökdemirport ile ilgili detaylar...

Güner Kardeşler Yol Asfaltlama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güner Kardeşler Yol Asfaltlama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Habil Güner tarafından kuruldu.

Cmr Güner İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmr Güner İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Birgül Batur ve Harun Güner ortaklığında kuruldu.

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Mehmet Gül ve Haluk Gül ortaklığında kuruldu.

Gökhan Taş yeni şirket kurdu! 

Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak şirketlerinin patronu Gökhan Taş, yeni şirket kurdu. Masterturk Premier Yapı İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli yapıldı!

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile  Gürkan Murat Gül  ve Özkan Sultan Gül tarafından kuruldu.

Güner 25 İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güner 25 İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Güner tarafından kuruldu.

Ayhan Güner taş kesim köyü Haberi

Ayhan Güner taş kesim köyü

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ayhan Güner, seyahat acentalarının Türkiye'ye getirdiği turistlerden yüzde 40-60 arası bir komisyon aldığını öne sürerek, "Esnafı bitirdiler. Komisyon olunca, normalde 2 bin dolara sattığımız mala, turist komisyon yüzünden 5 bin dolar veriyor. Ondan sonra da Türkiye pahalı bir ülke oluyor" dedi.


AA muhabirine mücevher sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güner, sektördeki vergi uygulamasına yönelik bilgi verdi.


Güner, daha önceki uygulamada Türkiye'ye gelen kıymetli taşlardan yüzde 20 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alındığını anımsatarak, en son torba yasada çıkan kanunla Borsa İstanbul üyeleri arasında yapılan işlemler ve ihracatta vergi uygulamasının kaldırıldığını, ancak iç pazarda satılmak üzere vitrine konan mücevherlerden yüzde 18 KDV alındığını anlattı.


Kıymetli madenlerin Türkiye'ye vergisiz girebilmesi için elmas borsasına üyelik koşulu olduğunu vurgulayan Güner, "Burada amaç iç...