07 / 05 / 2024

ayıplı eksik iş nedir

ayıplı eksik iş nedir

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Binanız eksik mi? " sorusuna yanıt verdi..

Doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu! Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak

Dolar/TL kuru yükseliyor. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu merak ederken doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu. Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak...

Kıyıda köşede altını olanlar hemen baksın! Altın tahmini değişti! Altının 3 ve 6 ay sonra geleceği seviye netleşti

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, Citigroup'tan yeni altın tahmini geldi. Tüm bildiklerinizi unutun, altının 3 ve 6 ay sonra geleceği seviye belli oldu.

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününe yeni rekorla başladı. Dolar yükselmeye devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer dolardaki yeni senaryoyu açıklayarak 6 ay sonrası için rakam verdi.

Ekim ayı çiğ süt üretim maliyeti açıklandı: Satış fiyatı 15,72 TL olarak güncellendi

TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği), Ekim ayı itibarıyla çiğ süt üretim maliyetini kamuya duyurdu. Dernek, gerçek üretim girdi fiyatlarına dayanarak hesapladığı çiğ süt üretim maliyetini litre başına 13,10 Türk Lirası olarak belirledi. İşte detaylar...

İŞKUR, Ekim ayında 810 yeni TYP personel alımı için duyuru yaptı! 

Valilik tarafından yayınlanan ilan, aranan şartları ve ilan numarasını içermekte. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İŞKUR, Ekim ayında yeni iş ilanlarıyla karşımızda. 810 kişilik bir kadro için TYP personel alım ilanı yayımlandı. İşte TYP personel alımı hakkında detaylar…

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

2023 Nisan ayı destek ödemeleri için adeta son dakika müjdesi! Hesaplara bir bir yatırılan bu paraları aman kaçırmayın!

2023 Nisan ayı destek ödemeleri için adeta son dakika müjdesi geldi. Hesaplara bir bir yatırılan bu paraları aman kaçırmayın... İşte detaylar...

Arçelik'ten efsane kampanya! Arçelik çok amaçlı pişirici alana çay makinesi hediye! İşte 22 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni evlenecek çiftler dikkat! Arçelik MC 6056 I Gurme Şef  Multi Cooker Çok Amaçlı Pişirici alana 1.599 TL değerinde Arçelik K 3283 IN Çay Makinesi hediye! Son gün 31 Mart 2023 aldın aldın! 

Peugeot Yeni 308 bu fiyata kaçmaz! Peugeot 308 fiyatları bu ay resmen değişmedi! 15 Mart 2023 fiyat listesi...

Peugeot 308'de Mart ayına özel 120 bin TL'ye 12 ay yüzde 0.99 faiz fırsatı sunuluyor. Peugeot Yeni 308 bu fiyata kaçmaz! Peugeot 308 fiyatları bu ay resmen değişmedi! 15 Mart 2023 fiyat listesi...

Tefal Çelik Demlikli Çay Makinesi kaç TL, özellikleri neler? İşte Tefal 11 Mart 2023 fiyat listesi

Çay makinesini değiştirmek isteyenler için, Tefal tea expert deluxe çelik demlikli çay makinesinin kaç liraya satıldığını ve özelliklerini araştırdık. İşte Tefal 11 Mart 2023 fiyat listesi..

Arnica Demli Rose Çay Makinesi en uygun fiyata nerede, ne kadara satılıyor? İşte Arnica 9 Mart 2023 fiyat listesi

Çay makinesi almak isteyenler dikkat! Arnica Demli Rose Çay Makinesini sizin için en uygun fiyata alabileceğiniz yeri araştırdık. İşte ürünün fiyat listesi ve özellikleri..

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

ayıplı eksik iş nedir Haberi

ayıplı eksik iş nedir

Bir müteahhitten 2011’de daire satın aldım. Daire bana 2014’te teslim edildi. Benim dairen 10’uncu katta. Ancak müteahhit binaya asansör yapmadı. Kendisine başvuranlara “Param bitti” diyor. Ben satış sözleşmesi yaparken kendisinden senet almıştım. Bu binada asansör olmayışı nedeni ile 10’uncu kattaki dairemi kiraya veremiyorum. Buna karşı ne yapabilirim? ? A.T.


Sizin müteahhit ile yapmış bulunduğunuz sözleşme bir satış sözleşmesi değil de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi.Size verilen senet de bir teminat senedi. Bu iki tespitten sonra bir üçüncü tespit, sizin binanızda asansör olmayışı, taahhüt edilen bir sistemin yapılmamış olmasının hukuki tanımı "Eksik iş."


Eksik işlerin tespiti halinde müteahhitten tazminat istenilebilir.Bu tazminat eksik işin tamamlanması için gereken masrafın karşılığı olabileceği gibi binanızdaki eksikliğin bağımsız bölümünde yarattığı değer eksikliğinin ve size yansıyan zararın tazmini şeklinde...