29 / 04 / 2024

ayıplı konut satışı zamanaşımı

ayıplı konut satışı zamanaşımı

Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun gereğince satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlü oluyor. Peki teslim edilen ayıplı konut zamanaşımı süresi ne kadardır?

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

2022 Ocak ayında konut satışı yüzde 25,1 oranında arttı!

Ocak ayı konut satışları 2021 yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 yükseldi. EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı TÜİK'in paylaşmış olduğu verileri değerlendirdi.

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

4 ayda 359 bin konut satıldı!

Ülkemizde yılın ilk 4 ayında konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6.5 düştü ve 358 bin 913'e geriledi.

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın!

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 2020'nin ilk 11 ayındaki konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 1 milyon 400 bine ulaştığını söyledi.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut satışlarında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık rekoru kırıldı. Kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri de bugüne kadar görülen en yüksek ipotekli satış rakamını da getirdi.

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

2019'un ilk 3 ayındaki konut satışı 2020'nin ilk 15 gününde yapıldı!

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ konut satışları ile ilgili olarak, "Türkiye genelinde, geçen yıl yapılan ilk 3 aydaki konut satışını bu yılın ilk 15 gününde yapmış olduk." dedi

Konut satışlarında Aralık ayında tarihi rekor kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 Aralık verilerine göre; Aralık ayında konut satışlarında tarihi bir rekor kırıldığı bildirildi...

Konut satışları baz etkisiyle yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, kasım ayında ülkemizde 138 bin 372 adet konut satıldı. 2018 yılının kasım ayında bin 626 adet konut satılmıştı. Buna göre kasım ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 54,4'lük artış yaşanmış durumda...

ayıplı konut satışı zamanaşımı Haberi

ayıplı konut satışı zamanaşımı

Ayıplı konut zamanaşımı!

Ayıplı konut satışları, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ayıplı mal başlığı altında açıklanıyor. Kanun gereğince, ayıplı mallar tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mallar olarak nitelendiriliyor.


Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlü oluyor. Satıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin satış sözleşmesinin akdi anında düzeltilmiş olduğunu veya satış sözleşmesi kurulma kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içinde olmadığını ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı olmaz.


Ayıplı konutta zamanaşımı..

(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. 


Bu durumda...