01 / 05 / 2024

ayıplı mal dilekçe örneği

ayıplı mal dilekçe örneği

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmayan, sahip olması gereken özellikleri taşımayan mal oluyor. Bu mallar için dava açılabiliyor. İşte ayıplı mal dava dilekçesi örneği..

Ayıplı mal dilekçe örneği 2015!

Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı mal dilekçe örneği 2015...

Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği!

Tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallar ayıplı mal olup, ayıbın yetkili tarafından giderilmesi isteniyor. İşte ayıplı malın iadesi dilekçe örneği...

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mallar nelerdir?

Ayıplı mal nedir, ayıplı mallar nelerdir? Alınan ürünlerden hangileri ayıplı mal kategorisine girmektedir. İşte detaylar!

Mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması durumunda hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. İşte mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021...

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi...

Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?'' sorusunu yanıtladı.

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

Emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan konut sahipleri ödemeden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz şekilde ödeme yapan kimseler ise bu ödemeyi geri alabiliyor. İşte emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017!

Yargıtay Kararı gereğince bankaların sebepsiz aldıkları dosya masrafları, talep edilmesi halinde iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017..

CHP, Altınordu ve Gülyalı imar planı iptali için dilekçe verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve beraberindeki partililer Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarının iptal edilmesi talebiyle Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okul açmak için dilekçe verdi!

İstihbarat kaynakları FETÖ elebaşı Gülen’in ‘ABD’de yeni bir eğitim hamlesi başlasın’ talimatı verdiğini belirtiyor. Bu çağrının üzerine dünyanın dört bir yanında aralarında yabancıların da bulunduğu FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okulun açmak için dilekçe verdi.

Termal Grup Darıca projesinde yürütmenin durdurulması için dilekçe verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı, Darıca Belediye Meclisi’nin 2 Haziran’daki mecliste onayladığı bir maddenin yürütülmesinin durdurulması talebiyle adliyeye dilekçe verdi.

ayıplı mal dilekçe örneği Haberi

ayıplı mal dilekçe örneği

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak karşımıza çıkıyor.


Ayıplı mal ile karşılaşan tüketiciler yazacakları bir dilekçe ile seçimlik haklarından birini kullabiliyor. Bu dilekçe ile ayıpsız yeni bir mal talep edilebildiği gibi, satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme ve satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme gibi haklar da kullanılabiliyor. Ayıplı mal dava dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

.........


ŞİKAYET   EDEN       : .....................................................  

ÖĞRENİMİ: …………………

   

T.C KİMLİK NO          : …………………………………

TEL NO : ………………………


ADRES            : ...........................................................................................................

     ...