28 / 08 / 2024

ayıplı mal için dilekçe

ayıplı mal için dilekçe

Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı mal dilekçe örneği 2015...

1952 yılında Mecidiyeköy Aksaray arasına yapılacak metro için Fransız firmasından teklif! 160 milyon liraya mal olacak!

1952 yılında Mecidiyeköy Aksaray arasına kurulacak olan metro ihalesi için Fransız firmasından teklif gelmiş. Toplamda 160 milyona mal olacak metro inşaat için gerekli görüşmeler yapılmış...

A101'de indirimli aktüel ürünler için son tarih 5 Temmuz! Bulaşık deterjanı, peynir, çay, sucuk, zeytin indirimde!

A101'de indirimli aktüel ürünler için son tarih 5 Temmuz olarak açıklandı. A101'de bu hafta bulaşık deterjanı, beyaz peynir, çay, sucuk, zeytin indirimde...

Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten Temmuz ayının ilk haftası için yeni uyarı!

Tahminleri tek tek tutan ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasında yera lan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten şimdi de Temmuz ayının ilk haftası için yeni uyarı geldi. İşte Finans Analisti İslam Memiş'in açıklamaları...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

TOGG T10X için 12 ay faizsiz kredi kampanyasında son 3 gün!

Araç satın almak isteyen vatandaşlar için sıfır araç kredisi faizi ne kadar?, Faizsiz araba kredisi var mı? diye merak ediliyor. Buna göre, TOGG T10X modeli için faizsiz kredi imkanı sağladığını açıkladı. Togg'un sınırlı sayıda T10X için başlattığı 12 ay faizsiz kredi imkanı için geri sayım başlamış

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününe yeni rekorla başladı. Dolar yükselmeye devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer dolardaki yeni senaryoyu açıklayarak 6 ay sonrası için rakam verdi.

Araba almak isteyenlere müjde! Skoda Kamiq'de 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası! Fırsatı kaçırmayın!

Araba almak isteyenlere Skoda otomobil markasından müjdeli haber geldi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Skoda, Kamiq modelinde 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası başlattı. Peki Skoda Kamiq fiyatı ne kadar? 26 Ocak 2024 fiyat listesi.

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

ayıplı mal için dilekçe Haberi

ayıplı mal için dilekçe

Ayıplı mal dilekçe örneği 2015!

Hangi malların ayıplı olarak nitelendirildiği ve ayıplı mal karşısında tarafların sorumlulukları Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun ve Yönetmelikleri kapsamında açıklanıyor.


Tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal, ayıplı mal olarak tanımlanıyor.


Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği..


TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

..........



ŞİKAYET EDEN       : .............  ÖĞRENİMİ: …………………

   

T.C KİMLİK NO          : ………………………………… TEL NO : ………………………


ADRES                  : 

...........................................

...........................................        ...