18 / 05 / 2024

aylık gelire göre konut kredisi hesaplama

aylık gelire göre konut kredisi hesaplama

Gayrimenkul satın almak için kullanacağınız konut kredisi miktarının aylık gelirinize göre hesaplanması gerekiyor. Aksi halde geri dönüşü olmayan bir yola girmeniz kaçınılmaz olur. Aylık gelire göre konut kredisi için tıklayın...

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

480 bin TL'nin aylık getirisini görenler inanamadı! Arabasını, arsasını satan parasını faize yatırdı!

Son günlerde sık sık gündeme gelen mevduat faizlerinin getirisi uçtu, hal böyle olunca da otomobilini, arsasını satanlar parasını faize yatırdı. Peki 480 bin TL'nin aylık getirisi ne kadar?

Şimdi sırada emekli maaş zammı var! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı her sene Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere senede 2 defa yapılırken, 6 aylık enflasyona göre belirlenmektedir. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon rakamı açıklanırken, 3 Ocak 2024 günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı ile emekli maaş zammı belirlenecek. İşte haberin detayları..

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Borsada gözler 9 aylık bilançolarda! 9 aylık bilançolarda hangi sektörler karlılıkta öne çıkacak?

Ortadoğu’daki gerginlik nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir devam ederken, piyasa çevreleri 9 aylık bilançolara kilitlendi. Uzmanlar, gelecek bilanço sonuçlarına göre hisse bazlı borsada hareketliliğin artabileceğini öngörüyor.

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileri açıklandı. Seyahat platformu, uçak biletlerinin ilk 7 aylık karnesine göre en pahalı uçuş  66 bin 600 lira ile İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı.

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Ekim 2022’de yüzde 85,51’e çıktıktan sonra baz etkisiyle düşüşe geçen yıllık enflasyonda gerileme süreci 8 aya ulaştı. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE bazında enflasyon ise mayıs sonundaki yüzde 63,72 düzeyinden, haziranda yüzde 59,95’e geriledi.

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

aylık gelire göre konut kredisi hesaplama Haberi

aylık gelire göre konut kredisi hesaplama


Konut kredisi kullanırken aylık gelirinize göre kredi miktarına karar vermeniz gerekiyor. Nitekim bankalar konut kredisinde ödeyeceğiniz taksitleri, aylık gelirinizin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenliyor. Aylık geliriniz ne kadar ise, o oranda konut kredisi kullanılmasının gerekliliği konusunda uzmanlar hem fikir. 


Bankalar neye dikkat ediyor? 

Konut kredisi kullanımlarında bankalar tüketicinin net gelirlerini hesaba katıyor. Kredi kartı ödemeleriniz, kullandığınız diğer kredilerdeki ödemeleriniz bankaların konut kredisi kullandırırken üzerinde önemle durduğu konuların başında geliyor. Çünkü bankalar tüketicinin ödeme gücüne göre talep edilen kredi miktarına onay veriyor ya da vermiyor. 


Bir örnek... 

Konut kredisi kullanmak istediğinizi ve aylık gelirinizin 3 bin TL olduğunu varsayalım. Bu durumda aylık kredi taksidi ödemeleriniz 1.500 TL'nin üzerine çıkmamalı. Çünkü bankalar aylık kredi taksidinin, aylık gelirinizin yüzde 50'sini aşmayacak oranlarda krediye onay veriyor. Tabi...