01 / 05 / 2024

Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi

Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi

Dar ve orta gelir grubu için üretilen konutlara başvuru koşulları nelerdir? Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi? Başvuru sırasında formla birlikte hangi belgelerin verilmesi gerekiyor? İşte dar ve orta gelir grubu TOKİ rehberi..

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Müjde! Müjde! Müjde! SGK'ya yapılacak başvuru ile birden fazla emekli maaşı alabilirsiniz!

Tek bir dilekçeyle SGK'ya başvurarak, birden fazla emekli maaşını aynı anda almanız mümkündür. İşte ayrıntılar...

EYT’lilere arka arkaya ödeme müjdesi geldi! Aynı anda tam 3 ödeme birden yatacak!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte yasadan yararlanacak milyonlarca kişiye bir müjde daha geldi. EYT’den emekli olacaklar maaş ödemesi ile birlikte tam 3 ödemeyi birden alacak, cepler adeta bayram edecek.

Dört ayrı gözde dört ayrı yemek yapmak bu teknoloji ile mümkün! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Biz çok geniş bir aileyiz ve yemek yemeyi çok seviyoruz diyenler için Kumtel, dört ayrı ve farklı büyüklüklerde tasarlanmış set üstü ocakta yer alan gözler sayesinde, aynı anda birden fazla yemek pişirmek mümkün oluyor.

Çalışanlara çifte maaş opsiyonu! Sözleşmedeki o madde geçersiz sayılabiliyor

İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilmekte" diyerek bilinmesi gereken o şartı paylaştı.

Adana'da aynı daireyi 35 kişiye satan dolandırıcılar yargılandı!

Adana'da aynı daireyi birden çok kişiye satarak 35 kişiyi dolandıran 7 sanık yargılandı. 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen kişiler için 245'er yıl hapis cezası istendi.

Karabük'te 60 milyon liralık vurgun yapan müteahhite icra!

Karabük'te bir müteahhit aynı daireyi birden fazla kişiye satarak ve inşaat malzemesi satın aldığı esnafı da dolandırarak kayıplara karıştı..

Adana'da aynı daireyi birden fazla kişiye verme iddiası!

Adana'da aynı daireleri farklı kişilere kiraya vererek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. 

Burdur'da bir inşaat firması 85 kişiyi dolandırdı!

Burdur'da bir inşaat firmasının 2 yetkilisi hakkında aynı daireleri birden fazla kişiye satarak 85 kişiyi yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Kadıköy İskele Caddesi'nde 6 inşaat aynı anda başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları Kadıköy'de hızla artıyor. İskele Caddesi'nde aynı anda 6 inşaatın birden başlaması bölgede isyana neden oldu. Harfiyat kamyonları ve beton mikserler bölgeyi rahatsız etti.

Arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine arsa tevhid işlemi deniyor. Peki, arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması!

Önalım hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malda, bir paydaşın payını satması halinde doğuyor. Peki, önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması halinde ne olur? İşte dava örneği..

Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi Haberi

Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi

Dar ve orta gelir grubu TOKİ rehberi!

TOKİ Dar ve orta gelir grubu başvuru şartları, kimlerin başvurabileceği; kimlerin başvuramayacağına ilişkin esaslar TOKİ tarafından yayımlanan rehberde açıklanıyor. Dar ve orta gelir grubu konutları ile ilgili sorular ve yanıtları şu şekilde sıralanıyor:


Dar ve orta gelir grubu için üretilen konutlara başvuru koşulları nelerdir? 


1) Dar ve orta gelir grubu için üretilen konutlara başvuru koşulları nelerdir? 

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak, Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız bir konutu bulunmamak, 


Talebin çok yüksek olduğu bölgelerde, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde belli bir süredir ikamet ediyor olmak koşulu aranmaktadır. (Gerekli hallerde başvuru duyurusunda belirtilmektedir.) 

Yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan; 

1. Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerin, 

2. İstiklal...