29 / 04 / 2024

Ayni Sermayenin Tapuya Şerhi

Ayni Sermayenin Tapuya Şerhi

Türk Ticaret Kanununa göre taşınmazlar, taşınmazlar üzerindeki kullanma ve yararlanma hakları, hatta devrolunabilen ve nakden değerlendirilebilen her türlü değer ticaret şirketlerine ayni sermaye olarak konabiliyor...

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

'Yönetim planının geçerli olması için gerekenler neler?, Tapuya bildirilmeyen yönetim planı geçerli olur mu?' gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki bina yönetim planı, tapuya bildirilmeli mi? 

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hisseli tapu nasıl tek tapuya dönüşür? Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ellerindeki tapuyu nasıl tek tapuya çevireceklerini araştırıyor. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok insanın sahip olduğu bir tapu türüdür. Bu yüzden hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onların yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Ayni Sermayenin Tapuya Şerhi Haberi

Ayni Sermayenin Tapuya Şerhi

Ayni sermaye konulması suretiyle tescil!

102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 127. maddesine göre, taşınmazlar, taşınmazlar üzerindeki kullanma ve yararlanma hakları, hatta devrolunabilen ve nakden değerlendirilebilen her türlü değer ticaret şirketlerine ayni sermaye olarak konabiliyor. Tapuda ayni sermaye konulması suretiyle tescil işlemi için aşağıdaki belgeler isteniyor:


-Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi Taşınmaz sahibi ile alıcısının veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi

- Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.

- İlgili Belediyeden Alınmış Emlak Vergisi Değerini Belirtir Belge.

- Anonim Şirketlerde, taşınmaz değerinin tespitine ilişkin bilirkişi raporu ve mahkeme bilirkişi atama kararı ve limited şirketlerde ise taşınmaz değerinin tespitine ilişkin bilirkişi raporu ve mahkeme bilirkişi atama kararı veya yeminli mali müşavir raporu Anonim Şirketlerde, taşınmaz değerinin...