27 / 04 / 2024

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…



HİSSELİYE TAPUYA İHTİYAÇ KREDİSİ ÇIKAR MI?

Bankaların birçok alanda farklı değerlendirme kriterleri bulunmaktadır. Ancak hisseli tapu konusunda hemen hemen tüm bankalar olumsuz yanıt verme eğilimindedir. Ancak, bu konuda istisnai durumlar da yer alır. Bankalar bu tapu türü için kredi vermek istemez ancak şu şartları arar: 

  • Kredi teminatı olarak sunulacak hisseli tapu için tapunun üzerinde ismi geçen tüm paydaşların krediye kefil olması gerekliliği

  • Bir kişinin üzerine tapunun tamamının geçirilmesi veya söz konusu olan taşınmazın eşit parsellere bölünmesi ve yenilenmesi

HİSSELİ TAPUYA İHTİYAÇ KREDİSİ HANGİ DURUMLARDA ÇIKAR?

Hisseli bir tapuya sahipseniz, konut kredisi kullanma ihtimaliniz düşük olabilir. Çünkü çoğu banka, çeşitli sebeplerle müşterek tapuya kredi vermek istemeyebilir. Ancak, hisseli tapuya sahip olanlar için konut kredisi veren bazı bankalar bulunmaktadır. Bu bankaların kredi verme şartları farklılık gösterebilir.

Genellikle bankalar, hisseli tapu üzerindeki riskleri minimize etmek amacıyla belirli şartları yerine getirmenizi talep eder. Bunlardan biri, tapudaki hisse ibaresinin kaldırılarak tapunun tek bir kişi üzerine geçmesidir. Diğer bir seçenek ise, tüm hisse sahiplerinin anlaşarak satış işlemi için tapuya gelip imza vermeleridir.

HİSSELİ TAPU İÇİN ÇEKİLEN KREDİ VADESİ NEDİR?

Hisseli tapu üzerinden alacağınız ipotekli kredi, ihtiyaç kredileri kapsamında sunulan bir finansman çözümüdür ve genellikle maksimum 36 aya kadar vadelendirilir. Ancak, bu ve diğer tüm şartlar, başvurunuzu yaptığınız bankanın politikalarına göre farklılık gösterebilir.

HİSSELİ TAPU İÇİN HANGİ BANKALAR İHTİYAÇ KREDİSİ VERMEKTEDİR?

Belirtilen şartların yerine getirilmesi durumunda, bazı bankalar hisseli tapuya kredi imkanı sağlar. Bu bağlamda öne çıkan finans kurumları şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank

Bu nedenle, hisseli tapu sahibi olan kişiler bu bankalarla iletişime geçerek kredi başvurularını yapabilirler.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!


Geri Dön