05 / 05 / 2024

Ayrık yapı nizamında bina cephesi

Ayrık yapı nizamında bina cephesi

Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla ne kadardır? Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Yeni konutlarda müteahhitler köpük fiyat uyguluyor! Pazarlık yapın

Açıklanan verilere göre konut fiyatlarındaki yükseliş hız kesse de Türk lirası bazında rakamlar yükselmeye devam ediyor. Girişimci Mert Ergün, yeni konutlarda müteahhitlerin fiyatı yüksek tuttuğunu söyleyerek, ev alırken pazarlık yapılmasını önerdi.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Milena Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Milena Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Onur Bülbül ve Ufuk Bülbül ortaklığında kuruldu.

Dosaarch Mimarlık Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dosaarch Mimarlık Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Sancak ve Sarven Köseyan ortaklığında kuruldu.

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Bilgem Mimarlık Yapı Dekorasyon İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Bilgem Mimarlık Yapı Dekorasyon İnşaat Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Saruhan, Eray Karadeniz, İsmail Öztürk ve Ramazan Şamlıoğlu ortaklığında kuruldu.

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Narin ve Gülümse Narin ortaklığında kuruldu.

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Nrn Mimarlık Yapı Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Narin ve Gülümse Narin ortaklığında kuruldu.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Teknik Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emrah Aycibin, Ertuğrul Zehir, Kübra Polat ve Yaşar Zehir ortaklığında kuruldu.

Jove Art Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jove Art Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 10 milyon TL sermaye bedeli ile Beyhan Öztorun tarafından kuruldu.

Arçelik bulaşık makinelerinde anında 1.599 TL İndirim! İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Arçelik bulaşık makinelerinde anında 1.599 TL İndirim yapılıyor. 5 ve 6 programlı çok fonksiyonlu beyaz eşyalarda Arçelik’ten yeni fırsatlar gelmeye devam ediyor. İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

EYT'linin kıdem tazminatında 'kod 29' tehlikesi! Gözden kaçan detay

Kıdem tazminatında tavan ücret 20 bin liraya dayanırken hak sahipleri için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. EYT ile birlikte milyonların sıcak gündeminde bulunan konuya ilişkin uzmanlar işverenin SGK'ya yapacağı bildirimlerde 29 koduna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Ayrık yapı nizamında bina cephesi Haberi

Ayrık yapı nizamında bina cephesi

Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Binanın ön ve arka cephelerinde toprakla temas eden konturlarının görünen cephesinin parsel sınırına en yakın noktasından, parsel ön ve arka cephelerine paralel çizilen hat, bina cephe hattı olarak tanımlanıyor. Peki, maksimum bina cephesi kaç metredir?


Bina cepheleri..

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince; Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metredir. 


Ancak imar planında aksine bir hüküm bulunmuyorsa 40 metreden daha fazla cephe uzunluğu yapılabilmesine ilişkin karar almaya o yer için uygulama imar planı ile tespit edilen yapı karakteri, mevcut doku ile uyumu ve cephe kütle etkisi de dikkate alınarak mimari estetik kurulları yetkilidir. 


Bu yapılarda gereken mesafelerde ve yerlerde ilgili mevzuatına göre...