06 / 05 / 2024

Aytaç Mançonun mesaya açtığı dava ne oldu

Aytaç Mançonun mesaya açtığı dava ne oldu

Mimar Aytaç Manço, kendisine ait bir projeyi kopyaladığı iddiasıyla MESA’ya açtığı telif davasını 16 yıl sonra kazandı. MESA, Manço’ya toplam 472 bin TL tazminat ödeyecek.

Saf GYO genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı.

Emlak Konut'tan noter ve tercüman masrafları duyurusu!

Emlak Konut tarafından yapılan açıklamaya göre alıcılar ile imzalanacak satış vaadi sözleşmelerine ait noter masrafları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan alıcıların tercüman masrafları alıcılardan tahsil edilecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar durduruldu!

Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak Haziran'da inşaatı başlayan 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki aylık çalışmanın ardından ruhsat alınmadığı iddiası ile çalışmalar durduruldu.

Avni Başman İlköğretim Okulunun arsası Mahmud Hüdayi Vakfı'na verildi!

İstanbul Üsküdar’da bulunan Avni Başman İlköğretim Okulu 2011 yılında olası İstanbul depreminde hasar göreceği için yıkıldı. Okul, Üsküdar eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasına taşındı.

Katerina ile Şişman Köşkü, restore edilecek!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus Çarı 2. Nikola'nın av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkü'nün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak..

Cengiz Şişman: Kemaliye imar planının iptali için dava açılmalı!

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şişman, Kemaliye Mahallesi dönüşüm alanında yeri olan vatandaşların haklarının kaybolmaması için, "Kemaliye'de hazırlanan imar planının iptali için dava açılmalıdır" dedi

TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat piyasa danışmanını değiştirdi!

TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat piyasa danışmanını değiştirdi.

Pashador Bayrampaşa projesi tanıtıldı!

Pashador Satış Müdürü Aytaç Balkan, Bayrampaşa'nın çarpık ve plansız yapılaşmanın oluşturduğu olumsuz imajdan sıyrılıp, yeni haliyle tarihi yarımadaya açılan modern bir yaşam alanına dönüşeceğini ifade etti...

Sarıkamış'ta Katerina ile Şişman Köşkü, restore edilecek!

Sarıkamış'ta Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkünün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak. Köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek.

Barış Manço 81300 Moda tadilat nedeniyle 1 Ağustos'a kadar kapalı!

Barış Manço'nun ölümünden sonra Halk Bankasının desteğiyle Kadıköy Belediyesi tarafından alınarak restore edilip 2010 yılında açılan Barış Manço 81300 Moda tadilat nedeniyle 1 Ağustos'a kadar kapalı kalacak.

Manş Tüneli'ndeki tren bozulunca 400 yolcu tünelde sıkıştı!

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

Emlakta doğru danışman nasıl olunur?

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN, yarın akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında ‘Emlakta doğru danışman nasıl olunur ve doğru danışman nasıl bulunur?’ konulu online ‘canlı’ seminerinde bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe için pişman değiliz!

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu Bugüne kadar hak sahiplerine 1 milyon liraya yakın lora ödedik. Yeni çıkan tüketici kanunu da bunu etkiledi. Fikirtepe projesi için de pişman değiliz" dedi.

Aytaç Mançonun mesaya açtığı dava ne oldu Haberi

Aytaç Mançonun mesaya açtığı dava ne oldu


Genellikle müzik ve film konusunda gündeme gelen telif hakları bu kez mimaride bir davaya konu oldu. Türkiye’nin önemli mimarlarından olan 77 yaşındaki Aytaç Manço, tasarımı kendisine ait İstanbul Bahçeşehir 1. Etap’taki D-5 Blok projesinin ünlü inşaat Şirketi MESA tarafından izinsiz olarak kullanıldığı iddiasıyla 1996’da yargıya başvurdu. Manço, MESA’nın 1994 ve 1996’da İzmir Mavişehir’de inşa ettiği iki bloğun projesinin kendisinin tasarladığı Bahçeşehir’deki binayla aynı olduğunu öne sürdü. Manço’nun suç duyurusu üzerine İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. 


MESA, savunmasında Mavişehir konutlarının projesinin daha önce kendi inşaa ettiği Ankara Koru Sitesi ve Konutkent projelerinin geliştirilmiş hali olduğunu öne sürdü. Mahkemenin talebi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda İzmir Mavişehir’deki iki bloğun MESA’nın iddia ettiği gibi Ankara’daki projelerin değil Manço’ya ait...