04 / 10 / 2024

Ayvacıklı depremzelerin konutları

Ayvacıklı depremzelerin konutları

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan anakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konut yapımına başlandığını açıkladı.

Kolon üstüne, kolon eklendi! Görenler hayrete düştü! Yeni konutlar depreme ne kadar dayanıklı?

Ülkenin dört bir yanında yeni konutlar inşa edilmeye devam ediyor. Peki yeni yapılan konutlar depreme ne kadar dayanıklı? Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabından bir inşaatı paylaşarak kolonlara dikkat çekti.

Ruhsat alınan konutların ortalama büyüklüğünde dramatik düşüş!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman yaptığı paylaşımda yapı ruhsatı alınan konutların ortalama büyüklüğünün son 20 yılda yaklaşık 30 metrekare küçülürken, ortalama hanehalkı büyüklüğünün de bu dönemde 4 kişiden 3,1 kişiye gerilediğini belirtti.

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Çanakkale Ayvacık'ta depremzedeler konutlarını bekliyor!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık deprem konutlarına ilişkin konuştu. Ceylan, 86 köylü için hala konut inşa edilmediğine vurgu yaptı.

Bingöl'de depremzedeler için çelik konutlar inşa ediliyor!

Bingöl'de geçtiğimiz sene yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde, Erzurum'un Çat ilçesinde 45 mahalle, 33 mezrada konutlar ve ahırlar yıkıldı. Şimdi depremzedelere Sibirya soğuklarına dayanıklı çelik konutlar yapılıyor.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Deprem riskinin az olduğu Başakşehir ve Sarıyer'de konut satışı artacak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı "Yeni dönemde insanlar son zamanlarda meydana elen artçı depremlerle, ister istemez daha sağlıklı zeminlerdeki konutları tercih edeceklerdir. İnsanlar özellikle Başakşehir, Sarıyer, Anadolu yakasının bir kısmı ve sahilden uzak kesimleri tercih edeceklerdir" dedi...

Ayvacıklı depremzeler için 247 konut yapılacak!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören afetzedeler için 247 konut daha yapılacak.

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Afyon Sandıklı TOKİ projesinde teslimler sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyon Sandıklı projesindeki konutlar için teslim dönemi sona eriyor.

Ayvacıklı depremzedelerin konutları yapılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan anakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konut yapımına başlandığını açıkladı.

Çanakkale Ayvacıklılar yöreye özgü yeni konutlar istiyor!

Çanakkale Ayvacık'ta meydana gelen deprem TBMM’nin gündeminde yer aldı. MHP Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ayvacıklılar'ın yöreye özgü yeni konutlar yapılmasını istediklerini söyledi.

Ayvacıklı depremzelerin konutları Haberi

Ayvacıklı depremzelerin konutları

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için kalıcı konut yapımına başlandığını belirterek, "Bölgede yeni evlerin yapımı için ilk kazmalar toprağa vuruldu. 6 ayı geçmeyecek bir sürede bölgede 205 konutumuzun bitmesini sağlayacağız." dedi.


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvacık'ta 6 Şubat saat 06.52'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, ardından artçı sarsıntıların yaşandığını hatırlattı.


Artçı sarsıntıların bir süre devam ettiğini dile getiren Turan, Ayvacık'taki 31 köy ve 10 mahallede, Ezine ilçesinde de 4 köyde bin 40'ı ağır 2 bin 680 yapının zarar gördüğünün belirlendiğini bildirdi.


Depremin ilk günü itibarıyla tuvaleti, banyosu ve mutfağı bulunan bin 71 konteyner konut kurularak 3 bin 450 kişinin barınma ihtiyacının giderildiğini anlatan Turan, afet bölgesinde hasar alan...