28 / 07 / 2024

ayvalık tarihi zeytinyağı fabrikası yıkıldı mı

ayvalık tarihi zeytinyağı fabrikası yıkıldı mı

Ayvalık'ta Ege Denizi'nde meydana gelen depremde zarar gören tarihi zeytinyağı fabrikasının, dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen yapısı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı.

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Yaşanan kuraklık ve kötü hava koşulları nedeni ile fiyatı çok fazla yükselen zeytinyağı küresel bir sorun haline geliyor. Akdeniz zeytinyağının en büyük alıcısı olan Amerika'da metrik ton ücreti 9 bin doları geçti, fiyatlar seneye 10 bin dolarlık tarihi zirveyi de aşabilir.

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Balıkesir Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan gayrimenkulü 9 milyon 40 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan gayrimenkulü 8 milyon 237 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Mart'a ertelendi...

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Ayvalık'ta 17.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan 2 adet arsayı 17 milyon 278 bin 100 TL bedelle satışa çıkardı.

Balıkesir Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık'ta yer alan arsayı 8 milyon 237 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık Küçükköy'de 9 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık'ta yer alan arsayı 9 milyon 40 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık vergi dairesi hizmet binası oluyor!

Ayvalık Belediyesi, tüm birimlerini tek çatı altında toplayarak halkın tüm birimlere daha kolay ulaşabilmesini sağlayacak…

Ayvalık Belediyesi 84 adet iş yerini kiraya verecek!

Ayvalık Belediye Başkanlığı 84 adet iş yerini ihale ile kiraya verecek. Kira ihalesi 16 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

ayvalık tarihi zeytinyağı fabrikası yıkıldı mı Haberi

ayvalık tarihi zeytinyağı fabrikası yıkıldı mı


Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde zarar gören tarihi zeytinyağı fabrikasının, dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen yapısı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı. 


Hasarlı olan yaklaşık 40 metre boyundaki tarihi bacanın yıkım işlemi, Ayvalık Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince gerçekleştirildi. 


Zabıta, polis ve itfaiye ekiplerinin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı çalışma sırasında, dev bir vince bağlanan çelik sepet içine giren itfaiye erleri, yıkım çalışmasını tamamladı. Çalışmalar boyunca olası bir kazaya karşı, bir ambulans da hazır bekletildi.


Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova ile başkan yardımcısı Gökay Bacan da yıkım çalışmasını takip...