03 / 05 / 2024

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi yatırımları

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi yatırımları

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR' ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "2008-2018 döneminde Türkiye' ye yapacağımız toplam yatırım miktarı 17 - 20 milyar dolar arasında olacak...

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Devlerin enerji savaşlarında yeni bir hamle daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışını yasakladı.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.

Devlet Bahçeli'nin Karabağ'da yaptıracağı okulun projesi tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Şuşa kentinde yaptıracağı okulun projesi tamamlandı. Okul projesinin mimarı Yusuf Ziya Günaydın, projenin detaylarını paylaştı...

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

ABD Enerji Bakanı Perry piyasanın saldırıya olumlu yanıt vereceğini düşünüyor!

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Suudi Arabistan'da devlet petrol şirketi Aramco'ya ait petrol tesislerine yönelik saldırıların ardından petrol fiyatlarındaki rekor artışa ilişkin açıklama yaptı. Perry, piyasanın saldırıya 'olumlu yanıt vereceğini' düşündüğünü belirtti.

Petrol fiyatları yüzde 18 arttı!

Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan ve devlet petrol şirketi Aramco'ya ait Abkayk ve Hureys tesislerine yönelik saldırının hemen ardından  petrol fiyatları, Körfez Savaşı'ndan bu yana en yüksek artışı gördü. Brent petrol varil fiyatları yüzde 18 değer kazanarak 71 doları geçti

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Hasanov'u kabul etti. Bakan Kurum, "Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık" dedi...

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Brezilya eski Devlet Başkanı Rousseff'in mal varlığı tehlikede!

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Rousseff'in mal varlığı donduruldu. Eski devlet başkanının devlet petrol şirketi Petrobras'ı 580 milyon dolarlık zarara soktuğu iddia ediliyor. 

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 22-24 Kasım'da!

RECEXPO, Uluslararası Gayrimenkul Ve Yatırım Fuarı, bu yıl, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanlığı ile ElanExpo ve Atılım Fuarcılık Ortaklığında 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi yatırımları Haberi

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi yatırımları



Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "2008-2018 döneminde Türkiye'ye yapacağımız toplam yatırım miktarı 17-20 milyar dolar arasında olacak. TANAP'ta daha önce 7-8 milyar dolar olan maliyeti şu anda 8-10 milyar dolar olarak öngörüyoruz" dedi. 


Hazar Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuz, İzmir Aliağa'da kuracakları STAR Rafinerisi için 3.5 milyar dolarlık dış finansman paketinin, 1 milyar dolarlık öz kaynak yatırımının tamamlanmasının ardından verileceğini söyledi. Toplamda 5.5 milyar dolara mal olması ve 2017 ortalarında devreye alınması planlanan 10 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli rafinerinin 2 milyar dolarlık yatırım bedeli öz kaynaklarla sağlanacak. 


Mayıs veya Haziran 2014'te 1 milyar dolarlık öz kaynak yatırımının tamamlanacağını belirten Yavuz, "Bundan sonra bankalar da dış finansmanı sağlayacak" dedi. Yavuz, Aliağa ve çevresinde yapacakları toplam...