21 / 05 / 2024

Azerbaycan petrokimya tesisi

Azerbaycan petrokimya tesisi

Azerbaycan, yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor. 4 bin 500 hektar alana inşa edilecek kompleks için 8,5 milyar dolar yatırım yapılacak.

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'da imzalanan enerji anlaşması nedeniyle tüm dikkatler Hatay'a çevrildi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurulacağı ve buraya Suudi Arabistan’ın da ortak olacağı iddia edildi.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

İzmir'deki petrokimya tesisinin inşaatı meclis gündeminde!

İzmir'de bulunan petrokimya tesisi inşaatının ana yüklenicisi şirketin denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

Sağlık vadisi kurulacak!

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan Kalkınma Planı’yla 12 sektörde 20 dev adım atılacak. Çukurova’ya dev petrokimya tesisi kurulacak, Sağlık Vadisi hayata geçirilecek...

Rönesans ve Sonatrach'tan üretim tesisi başvurusu!

Rönesans Holding AŞ ve Sonatrach, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi alanında polipropilen üretim tesisi kurmak için Rekabet Kuruluna başvurdu.

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

Azerbaycan, Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor!

Azerbaycan, yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor. 4 bin 500 hektar alana inşa edilecek kompleks için 8,5 milyar dolar yatırım yapılacak.

Tekfen Suudi Arabistan'da Propilen Proses Ünitesi inşa edecek!

Tekfen Holding, Sadara Chemical Company'nin Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği petrokimya tesisi yatırımı kapsamında yapılacak olan Propilen Oksit Proses Ünitesi'nin inşaatını yapacak...

Ayvalık'da atık su arıtma tesisi yaptırılacak!

Ayvalık Belediyesi, yap-işlet-devret modeli ile atık su arıtma tesisi yaptıracak. Toplam maliyeti 6 milyon TL olarak açıklanmış. İhale, 10 Temmuz Salı günü saat 14:00' de yapılacak

Toros Tarım, sülfirik asit tesisi kuracak!

Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yeni bir sülfirik asit tesisi kurulması, mevcut fosforik asit tesisinin yenileştirilmesi ve kompoze gübre tesisinin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapacak

MAN Türkiye, Katoforez Tesisi'ni açtı!

MAN Türkiye’nin Ankara Akyurt üretim tesislerinde 15 milyon euroluk yatırımla kurduğu Katoforez Tesisi’nin açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün gerçekleştirdi

Azerbaycan petrokimya tesisi Haberi

Azerbaycan petrokimya tesisi

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) inşa etmeyi planladığı yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi Bakü'de tanıtıldı.


Yeni kompleksin tanıtımı amacıyla düzenlenen forumda konuşan SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, yurt içi ve yurt dışında birçok yatırımlarının olduğunu hatırlatarak, inşa edecekleri kompleksin en stratejik yatırımları arasında bulunduğunu söyledi. 


Kompleksin mega bir proje olduğunu ifade eden Abdullayev, inşaatta 15 bin kişinin çalışacağını ve projeye çok sayıda şirketin katılacağını bildirdi.


Proje çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten SOCAR Başkanı, projeye toplam 8,5 milyar dolar yatırım yapılacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla yapılan kompleks, Bakü'nün 60 kilometre güneyinde, Sangaçal Terminali'nin yanında 4 bin 500 hektarlık alana inşa edilecek. 


Faaliyetlerine 2020-2023 yıllarından itibaren aşamalı olarak başlayacak kompleks, yıllık üretim güçleri 12 milyar metreküp olan doğalgaz imal fabrikası, 8,5-9 milyon ton...