02 / 05 / 2024

Toros Tarım, sülfirik asit tesisi kuracak!

 Toros Tarım, sülfirik asit tesisi kuracak!

Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yeni bir sülfirik asit tesisi kurulması, mevcut fosforik asit tesisinin yenileştirilmesi ve kompoze gübre tesisinin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapacak




TEKFEN HOLDİNG TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 


Bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Samsun İşletmesi'nde hammadde tedarikinde güvenliğin sağlanması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla, yeni bir sülfirik asit tesisi kurulması, mevcut fosforik asit tesisinin yenileştirilmesi ve kompoze gübre tesisinin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapılacaktır.  


Yeni kurulacak Sülfürik Asit Tesisi'nin yıllık kapasitesi 726 bin ton/yıl olacak olup, bu tesis ile birlikte varolan Fosforik Asit Tesislerinin yenileştirilmesiyle yıllık fosforik asit üretim kapasitesinin 200 bin ton/yıla çıkarılması ve fosforik asit ihtiyacının tamamının üretimden karşılanması planlanmaktadır. Kompoze gübre tesisleri iyileştirme yatırımında ise yeni kurulacak Sülfürik Asit Tesisi'nden Kompoze gübre üretim ünitelerine doğrudan hammadde girişi sağlanması amaçlanmaktadır.

 

Yatırımların tahmini toplam maliyeti 232 Milyon ABD Doları olarak belirlenmiş olup, bu maliyetin %40'ının özkaynaklardan karşılanması öngörülmüştür.  




Geri Dön