28 / 07 / 2024

Bab-ül Aziziye

Bab-ül Aziziye

Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin bir dönem kalesi olan 6 kilometre uzunluğa sahip Bab-ül Aziziye karargâhının eğlence parkına dönüştürüleceği açıklandı...

1930 yılında Anadolu Ajansı'nın terk ettiği 'Orhan B. Hanı' kiraya verilecekmiş!

Babıali Ankara Caddesi'nde yer alan Orhan B. Hanı 1930 yılında Anadolu Ajansı tarafından boşaltılmış. Han, ajansın çıkmasıyla birlikte hemen kiraya verilmek üzere ilan yayımlanmış.

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

TOKİ Erzurum Aziziye 1013 konut ihalesi 10 Haziran'da!

Erzurum İli Aziziye İlçesi Gezköy Mahallesi 1013 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 10 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

Konya'da riskli alan kararı!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Erzurum'daki atıl bina yıkılıyor!

Erzurum’da bir dönemler Aziziye Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veren devasa yapı yıkılıyor.

Aziziye Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Toplam 30 milyona mal olan ve yıllardır atıl halde bulunan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılacağı açıklandı.

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

Erzurum'da 12.3 milyon TL'ye icradan satılık entegre tesis binası!

Erzurum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Erzurum İli, Aziziye İlçesi, Gezköy Mahallesi'ndeki 4664 Parsel kargir üç adet tek katlı entegre tesis binasını 12 milyon 305 bin 966 TL'ye icradan satıyor...

Erzurum Aziziye'de 7.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Erzurum 3. İcra Dairesi, Erzurum İli, Aziziye İlçesi, Gezköy Mahallesi, 4348 parselde yer alan arasa 7 milyon 281 bin 520,50 TL'ye icradan satıyor.

Erzurum Aziziye'de 10.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Erzurum 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Erzurum ili, Aziziye ilçesi, Gezköy Mahallesi, 6117 ada, 1 parsel sayılı arsayı 10 milyon 792 bin 852 TL'ye icradan satıyor...

Erzurum Aziziye TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Erzurum Aziziye projesindeki 126 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

El Bab'da bombalanan bina okula dönüştürüldü!

El Bab'da terör örgütü tarafından bombalanan bina Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından onarılıp okula dönüştürüldü.

Bab-ül Aziziye Haberi

Bab-ül Aziziye

Arap dünyasının en uzun soluklu diktatörüyken muhalifleri tarafından 20 Ekim 2011'de öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kalesi, eğlence parkı olacak. Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarı boyunca kalesi olarak kullandığı başkent Trablus'taki Babül Aziziye karargâhını halka hizmet eden bir parka dönüştüreceklerini açıkladı. Başimam, "Bab-ül Aziziye şu sıralar tamamen yıkıldı. Ancak yaklaşık 6 kilometrelik bir alanı kaplayan kalenin enkazları hâlâ duruyor. Önümüzdeki iki ay içinde enkazları kaldıracağız. İyi bir güvenlik taraması yaptıktan sonra burayı halkımıza bol yeşil alanlı bir park olarak hizmete açacağız" dedi. Libyalılar, yıllarca önünden bile geçemediği Bab-ül Aziziye yani Görkemli Kapı karargâhını bir süredir de açık pazar olarak kullanıyordu. İçinde yüzme havuzları, villalar, lüks bahçeler, spor sahaları ve yer altı sığınaklarının bulunduğu karargâh,...