01 / 05 / 2024

baba ölünce miras kime kalır

baba ölünce miras kime kalır

Birinin vefat etmesi halinde sahip olduğunu taşınır ve taşınmaz maddi varlıkları yasal mirasçılarına kalıyor. Medeni Kanun gereğince miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, babanın mirası kime kalır?

Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır?

Miras hukukuna göre ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır? Sorunuzun yanıtı ile miras sırası ve miras paylaşımı ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mirasımı istediğim kişiye bırakabilir miyim?

Miras konusunda çokça merak edilen soruların başında; “Mirasımı istediğim kişiye bırakabilir miyim? geliyor. Siz de bu soruyu soranlardansanız, işte yanıtı...

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Gazeteci Bilgin Gökberk, bir arkadaşının Kalamış'taki sokak arasında tuttuğu bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 TL kira verirken, ev sahibinin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. İşte o paylaşım...

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

Baba ölürse miras anneye geçer mi?

Miras paylaşımı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle miras payları bilinmek isteniyor. İşte bu konudaki detaylar!

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan ve bu konuda birtakım soruların sorulmasına neden olmaktadır. Mirasın geçiş konusunda sorulan sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? Ölen anne ve babanın emekli maaşı kime bağlanır? Ölüm aylığı şartları...

'Ölen babanın ve annenin emekli maaşını kimler alabilir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki anne ya da babanın ölmesi halinde emekli maaşı kime kalır? Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? İşte o soruların yanıtları...

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir?

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir? Vatandaşlar tarafından bu soruların yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Anne ya da baba ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen anne babanın emekli maaşını kimler alabilir?

Anne ya da baba ölünce emekli maaşı kime kalır, kimler alabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

baba ölünce miras kime kalır Haberi

baba ölünce miras kime kalır

Babanın mirası kime kalır?

Miras, birinin vefatı halinde yasal mirasçılarına kalan taşınır ve taşınmaz maddi varlıklarını ifade ediyor. Medeni Kanun gereğince miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, babanın mirası kime kalır?


Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Kanun gereğince; Çocuklar eşit olarak mirasçı oluyor. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Buna karşın altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve...