04 / 05 / 2024

babadan oğula bağış nasıl olur

babadan oğula bağış nasıl olur

Taşınmaz mal devirleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Örneğin babadan oğula tapu devirleri bedelsiz olarak yapılıyor. Peki, babadan oğula bağış nasıl olur?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt '18 bin 834 bağımsız birime ulaştık' dedi, bakın vatandaş ne yanıt verdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda 18 bin 834 bağımsız birime ulaştıklarını söyledi. Söz konusu paylaşıma vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Mercedes'te fiyatlar çıldırdı: O modelin başlangıç paketi bile 3 milyon 504 bin 500 TL

Mercedes'te 2023 Temmuz fiyatları belli oldu. Artan otomobil fiyatları karşısında vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Mercedes'in o modelin başlangıç paketi bile 3 milyon 504 bin 500 TL oldu. İşte detaylar...

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Doların kaderi o karara bağlı! Geri sayım başladı! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. Dolar kuru Perşembe günü yapılacak olan Para politikası faiz toplantısını bekliyor. Geri sayım başladı, dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Asgari ücretliler dikkat! Göz kamaştırıcı zam için pazarlık o tarihte başlıyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını belirlemek üzere bir araya gelecek. Temmuz ayında açıklanacak net asgari ücret miktarı, çalışanların maddi durumunu etkileyecek ve büyük bir ilgiyle karşılanacak.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanıyor! Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda!

Merkez Bankası Mayıs faiz kararı bugün saat 14:00'da Şahap Kavcıoğlu başkanlığında  açıklanacak.  Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda! Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve dolar ne kadar?

Son dakika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2023 TCMB faiz kararı!

 Nisan 2023 TCMB toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. İşte Nisan 2023  TCMB faiz kararı!

Nakit paraya ihtiyacı olanlar dikkat! O banka başvurana 10 bin TL nakit avans veriyor!

Nakit ihtiyacı olanlara müjdeli bir haber daha geldi. Bir banka daha, şartsız, faizsiz 10 bin TL vereceğini duyurdu. Ancak bankanın kampanyasında son gün 28 Şubat… Elinizi çabuk tutun.

EYT'liye özel promosyon müjdesi! O banka başlattı, diğer bankaların çığ gibi gelmesi bekleniyor

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar uzun süreden bu yana devam ettirdikleri yarışı kazandı ve emeklilik haklarını aldı. Bankalar da bu vatandaşlara çevrildi. Bir banka EYT'lilere özel olarak promosyon kampanyası başlattı.

babadan oğula bağış nasıl olur Haberi

babadan oğula bağış nasıl olur

Babadan oğula bağış nasıl olur?

Taşınmaz mal devirleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak gerçekleşen devir işlemi bağış veya hibe olarak nitelendiriliyor.


Bu tasarruf işlemi genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında gerçekleşiyor. Örneğin babadan oğula tapu devirleri bedelsiz olarak yapılıyor. Peki, babadan oğula bağış nasıl olur?


Babadan oğula tapu bağışı için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Ayrıca bağış tapu harcının da ödenmesi gerekiyor.


Gerekli belgeler:

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

- Söz konusu taşınmaz mala...