01 / 05 / 2024

Babamdan kalan mirası nasıl öğrenirim

Babamdan kalan mirası nasıl öğrenirim

Miras, veraset yoluyla intikal ediyor. Babanızın vefat ettiğini ve kalan mirası ve mirastaki payınızı merak ettiğinizi düşünelim. "Babamdan kalan mirası nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kim mirasçı olamaz?

Miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtabilir. Özellikle mirasın pay edilme hususu. Peki kimler mirasçı olamaz? İşte detaylar!

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır?

Evlilikte eğer bir taraf vefat ederse, bu durumda ne yapılır, ortadaki mal nasıl bölünür? bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte kendisine kalan mirasın bölünmesinde sorun yaşayanların sorduğu o sorular!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi?

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu miras konusunda kafası karışık her insanın sorduğu sorulardan biridir? İşte merak edilen detaylar!

Reddi miras dilekçesi örneği 2022!

Miras bırakanın ölümüyle birlikte yasal veya atanmış mirasçılara miras kendiliğinden geçiyor. Mirasçılar kalan mirası reddetme hakkına sahip oluyorlar. İşte, Reddi miras dilekçesi örneği 2022...

Babamdan kalan mirası nasıl öğrenirim Haberi

Babamdan kalan mirası nasıl öğrenirim

Babamdan kalan mirası nasıl öğrenebilirim?

Miras, veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar olarak karşımıza çıkıyor. Babanızın vefat ettiğini ve kalan mirası ve mirastaki payınızı merak ettiğinizi düşünelim. "Babamdan kalan mirası nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bir kimsenin mirasçı olup olmadığı, mirasçılara hangi oranda ne kadar miras kaldığı veraset ilamında belirtiliyor. 


Mirasçılık belgesi olarak da bilinen ilamı almak için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne veya noterlere başvuruda bulunabiliyor. 


Başvuruda gerekli olan belgeler;Ölüm belgesi, Nüfus Kayıt Örneği, Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Yasal mirasçılar..

A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


II. Ana ve baba

MADDE 496.- Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan...