06 / 05 / 2024

Bağışlamanın geri alınması mümkün mü

Bağışlamanın geri alınması mümkün mü

Bağışlama sözleşmesi ile; bağışlayan sağlar arası sonuç doğurmak üzere, mal varlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlenmiş oluyor. Peki, bağışlamanın geri alınması mümkün mü?

MASFED: Otomobil piyasasına topyekün tedbir alınmalı! 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç,  Türkiye’de üretilen araçlar için bazı teşvik ve desteklerin sağlanması için topyekün önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Elinde euro olanlar gardınızı alın! Geri sayım başladı! Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı!

Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Geri sayım başladı. Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Elinde euro olanlar gardınızı alın.

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir sürekli kötü haberlerin odağındaki kripto para borsalarını hareketlendirecek bir haber geldi ve dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in el konulan 5 milyar dolar tutarındaki likit varlığının geri alındığı resmen duyuruldu.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Emekli promosyon konusu gündemde yer alırken vatandaşlar bu konu bağlamında “Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?” sorusuna da yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

İBB'den şok öğrenci akbil kararı! İmamoğlu reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci abonmanlarındaki yüzde 40'lık zammın geri alınmasına yönelik kararı veto etti. Karar ikinci kez Meclis'ten geçerse İmamoğlu onaylamak zorunda kalacak.

Özderici GYO paylarını geri alacak!

Özderici GYO şirketin çikarılmış sermayesinin yüzde 4'üne karşılık gelen 10,000,000 TL nominal (her biri 1 Türk Lirası nominal değerinde 10,000,000 adet) payın geri alımını yapacak. 

Haczedilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında haczedilen malların geri alınıp alınmayacağı sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Akiş GYO 5.5 milyon TL'lik payını geri aldı!

Akiş GYO Yönetim Kurulu'nun 3 Ağustos 2018 tarihli payların geri alımına ilişkin kararına istinaden 13 Nisan 2021 tarihinde yapılan işlemler tabloya eklendi. 

Bağışlamanın geri alınması mümkün mü Haberi

Bağışlamanın geri alınması mümkün mü

Bağışlamanın geri alınması mümkün mü?

Bağışlama sözleşmesi ile; bağışlayan sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlenmiş oluyor.


Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabiliyor.


Fiil ehliyeti bulunmayan kişi ayırt etme gücüne sahipse, bağışlamayı kabul edebiliyor. Ancak, bağışlananın yasal temsilcisi bu kişinin bağışlamayı kabulünü yasaklar veya bağışlanılan şeyin geri verilmesini emrederse, bağışlama da ortadan kalkmış oluyor. Peki, bağışlamanın geri alınması mümkün mü?


Bağışlamanın geri alınması

MADDE 295- Bağışlayan, aşağıdaki durumlardan biri gerçekleşmişse, elden bağışlamayı veya yerine getirdiği bağışlama sözünü geri alabilir ve bağışlananın istem tarihindeki zenginleşmesi ölçüsünde, bağışlama konusunun geri verilmesini isteyebilir:


1. Bağışlanan, bağışlayana veya yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse.

2. Bağışlanan, bağışlayana veya onun ailesinden bir...