05 / 05 / 2024

bağışlanan gayrimenkulde mirasçıların hakları

bağışlanan gayrimenkulde mirasçıların hakları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini kaleme aldı. 

Depremde ölen sigortalıların ailelerine maaş bağlanmalı! Emekliler Derneği'nden son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 1 sene geçti. Türkiye Emekliler Derneği tarafından, yeni bir öneride bulunuldu ve depremde vefat eden sigortalıların ailelerine aylık bağlanması talep edildi. 

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın!

Türk Hava Yolları-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Arnavutköy 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın...

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri aman dikkat! Maaşların yatacağı tarihler peş peşe açıklandı! Acil bakın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri aman dikkat... Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen maaşların yatacağı tarihler peş peşe açıklandı! Acil bakın...

Flamingo Zekeriyaköy'de teslimler 18 ay sonra! 

Flamingo Zekeriyaköy projesinde konut satışları tüm hızıyla devam ediyor. İnşaatına yeni başlanan projede satışların birçoğu tamamlandı. Peki Flamingo Zekeriyaköy'de konut fiyatları ne kadar? 

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

bağışlanan gayrimenkulde mirasçıların hakları Haberi

bağışlanan gayrimenkulde mirasçıların hakları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Anneannem bir buçuk yıl önce bana tarlasını bağışladı. ‘Akıl sağlığı yerindedir’ diye aile hekiminden rapor almıştım. Noter onaylı değildi, bu problem mi? Anneannem hâlâ yaşıyor. Anneannem vefat ettiğinde onun çocukları bana dava açarlarsa bağış bozulur mu?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Okuyucumun anneannesinin yaptığı bağış sırasında akıl sağlığının yerinde olduğuna dair alınan doktor raporunun noter tasdikli olması gerekmiyor. Ancak yine de ileride anneannenin akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiası ileri sürülecek olursa bunun, iddia edenler tarafından ispatı şart. Elde bir doktor raporu bulunduğuna göre aksini ispat zor. Ancak böyle bir iddiada bulunanlar; bağışı yapanın hayattayken kullandığı ilaçları, adına yazılı...