02 / 10 / 2024

Bahariye Mevlevihanesi

Bahariye Mevlevihanesi

Bahariye Mevlevihanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve rekontrüksiyon projesiyle yeniden yapıldı ve hizmete sunuldu

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı bugün açılıyor!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

İkitelli-Ataköy metro hattı 2021'de açılacak!

İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamlanma töreni yapıldı. Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, hattın 2021 yılının ilk çeyreğinde İkitelli Sanayi İstasyonu – Bahariye İstasyonu arasının hizmete alınacağını açıkladı.

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Kasımpaşa Mevlevihanesi yıl sonunda açılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kasımpaşa Mevlevihanesi'nin yıl sonuna kadar bitirileceğini ve hizmete açılacağını belirtti...

Altan Elmas: Konutta stoklar azalıyor!

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen "Girişimci Buluşmaları"nın bu ayki konuğ Altan Elmas oldu. Altan Elmas, konut stoklarının azaldığını ev alacak olanların dikkat etmesini söyledi...

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni de özgün kimliğine kavuşturuyor.

Fikirtepeli mağdurlar Süreyya Operası önünde eylem yapacak!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri seslerini duyurabilmek için Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki Süreyya Operası önünde sanatsal eylem yapacak.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını orijinal haliyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni özgün kimliğine kavuşturuyor.

Bahariye Mevlevihanesi Haberi

Bahariye Mevlevihanesi


Bahariye Mevlevihanesi restorasyon ile hayata döndü!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyan ve rekontrüksiyon projesiyle (ihyası) hayata dönen Bahariye Mevlevihanesi, İstanbul'da kurulmuş beş mevlevihanenin sonuncusuydu. 3 yıllık bir çalışma sonunda 10 milyon liraya mal olan mevlevihane tekrar hayat buldu. Mevlevihanede müze de enstitü de mescit de yer alıyor. 


İhya kapsamında inşa edilen yapılar şöyle: 


Parsel sınırlarını oluşturan taş duvarlar

Arsa içine girişi sağlayan kesme küfeki taşından yapılmış cümle kapısı

Tuğla yığma kargirden yapılmış mescit binası

Tasavvuf sergi alanlarının bulunacağı müze binası

Matbah-ı şerif

Kafeterya binası

Ahşap karkas olarak inşa edilmiş yönetim binası

Çok amaçlı gösteri ve sergi salonu

Enstitü binası


120 metre uzunluğundaki sahil kıyı şeridi boyunca çakma kazıklarla rıhtım yapısı da proje kapsamında tamamlandı.


Gazete...