18 / 05 / 2024

bahçe duvarı izni dilekçesi

bahçe duvarı izni dilekçesi

Gayrimenkulünüz için bahçe duvarı yapmak istediğinizi farz edelim. Bunun için bir dilekçe ile belediyeden izin almanız gerekiyor. Söz konusu bahçe duvarı izni dilekçesi haberimizde yer alıyor...

Ordu'daki okulun bahçe duvarı yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir okulun bahçe duvarı yoğun sağanak yağış nedeniyle yıkıldı. Yıkım sonrası okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı ara verildi.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.

Bahçeşehir'in imar planı iptal mi edildi?

AKP’li belediye, Bahçeşehir’de yeşil alanları yok sayıp imar izni verdi. Planlar yargıya taşındı. Mahkeme 2012’de açılan davayı, 2015’te karara bağladı. “Burada yapılaşma olmaz’ dedi. Ancak karar çıktığında binalar çoktan bitmişti.

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis inşa edilecek!

Bahçeşehir Göleti'nin çevresinde yer alan parselle 11 bin metrekare inşaat ve işletme hakkı izni veren ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grubu kazandı.İhaleyle gölete tek katı geçmemek üzere sosyal tesis inşa edilecek.

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis yapılacak!

Bahçeşehir Göleti'nin çevresinde yer alan parsellere 11 bin metrekare inşaat ve işletme hakkı izni veren ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grubu kazandı. Gölete sosyal tesis inşa edilecek.

Bahçeşehir Göleti'nin satışında geri adım!

Bahçeşehir Gölet Platformu ile görüşen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, satış ihalesinin iptal edilmeyeceğini ancak yüzde 5 imar izni dışındaki kısımların kamuya devredilmesine çalışacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin istinat duvarı çöktü!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı..

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin çöken duvarı için 12 yıl beklendi!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı.

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

Beyoğlu Cihangir’de bahçe duvarı çöken iki binadan biri mühürlendi!

Cihangir Mahallesi Akyol Sokak’ta yapılan temel kazısı sokaktaki 2 binada tehlike yarattı. Bölgede gece boyu yağan yağmurla birlikte temel kazısına bitiş binaların bahçe duvarları çökünce bina sakinleri büyük panik yaşadı...

Bahçe duvarı ruhsata tabi midir?

Bir arsanız olduğunu ve kenarlarını duvarla çevirmek istediğinizi farz edelim. Arsanın duvarla çevrilmesi için ruhsat şart mı? Bahçe duvarı ruhsata tabi midir? İşte sorularınızın yanıtı...

Dikey bahçe ne demektir?

Dikey bahçe ne demektir? Dikey bahçe, bir yapının duvarı üzerinde topraksız ve dikey olarak yapılan bahçelere deniyor. dikey bahçe tasarımı hakkındakid etaylar haberimizde yer alıyor..

bahçe duvarı izni dilekçesi Haberi

bahçe duvarı izni dilekçesi

Bahçe duvarı izni dilekçesi!

Binalar üzerinde gerçekleşecek bazı tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor. İzin alınması gereken hususlar arasında bahçe duvarı da yer alıyor. Gayrimenkulünüze bahçe duvarı inşa etmek için belediyeye bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. Söz konusu bahçe duvarı izni dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek bahçe duvarı izni dilekçesi..



.................. Belediye Başkanlığı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne





..................... ilçesi ...................... Cad/Sok. ................ no da ve tapunun ................. pafta ................. ada .................... parselinde kayıtlı taşınmaza ilişkin bahçe duvarı izni verilmesi için gereğini arz ederim.





..../..../.....


Mal Sahibi

Adı Soyadı :

T.C. Kimlik No :


....... (İmza)



EK:

1) Tapu örneği

2) Vekil ise; Vekaletname örneği



Adres: .......................................................................................

Telefon: .................................





Işıl Seren...