17 / 05 / 2024

bakanlık muğla toplantı

bakanlık muğla toplantı

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri 21 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de Muğla Valiliği toplantı salonunda bir araya geliyor..

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

TOKİ Muğla Köyceğiz projesiyle 574 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Muğla Köyceğiz projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Bakanlık Muğla'da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı inşa edilen projeler mühürlenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projelerin yıkım işlemlerini devraldı. 

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.

Muğla Milas'ta şehit evi yıkılmayacak!

Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basında çıkan şehit ailesi haberi üzerine basın toplantısı düzenledi. Tokat, şehit ailesinin evinin yıkılması hakkında çare arayacaklarını kaydetti.

Muğla'da Kıyıdan Kırsala Turizm çalışmaları tam gaz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıyıdan Kırsala Turizm” bakış açısından hareketle düzenlediği Turizm Alanları İncelemeleri devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi!

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bazı ilçelerden yolları geri almasıyla başlayan tansiyon gittikçe yükseliyor.

bakanlık muğla toplantı Haberi

bakanlık muğla toplantı

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri 21 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de Muğla Valiliği toplantı salonunda bir araya geliyor.  Toplantıda yetkililer Muğla ili özel çevre koruma bölgeleri ve doğal sit alanları ile ilgili sorunları görüşerek ve çözüm önerilerini değerlendirecek. 



644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13/A maddesi ile belirlenen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları kapsamında tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde;



•          Kanalizasyon,


•          İçme suyu,


•          Atıksu Arıtma Tesisi,


•          Katı Atık Düzenli depolama Tesisi,


•          Jeolojik ve jeoteknik...