06 / 05 / 2024

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...

500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? Yeni ev alacaklara Bakanlıktan müjde!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL'ye varan destek veriliyor. Peki 500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? İşte konut desteği ile ilgili tüm ayrıntılar...

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Penetti Köşkü ve çevresine bakanlıktan koruma kalkanı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Karşıyaka'da yer alan Penetti Köşkü ve çevresini koruma altına aldı. Penetti Köşkü 1930 yıllarında inşa edildi.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

İkinci el araba fiyatları geçtiğimiz aylarda sıfır otomobil fiyatlarının önüne geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan denetimler ve yeni yaptırımlarla otomobil piyasası normale döndü. Sıra inşaat sektöründe,  çimento ve beton fiyatlarına geldi. Fiyatların düşmesi için bakanlıktan müd

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için güvenlik görevlisi ve şoför alımı yapacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT'den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına sosyal destek sağlamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler 3.571 TL'den başlıyor.

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı Haberi

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, müteahhitler veya satıcılar tarafından bu bölümler ayrı ayrı belirtilmeyip direkt brüt metrekare söylendiğinde daha sonra ihtilaf doğabildiğini dile getirdi. Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu. Bunun, bilerek yapıldığında dolandırıcılığa, bilmeden yapıldığında ise yanlış bilgilendirmeye girdiğini vurgulayan Merdin, böyle durumlarda alıcı ile satıcının mahkemelik olabildiğini, anlaşmazlığın çözümünün uzun süreler alabildiğini kaydetti. 


NET METREKARE BELİRTİLECEK 


Merdin, şöyle devam etti: "Ön ödemeli konut satışlarında imzalanan tüm...