09 / 05 / 2024

bakırköy 46 mühürlendi mi

bakırköy 46 mühürlendi mi

Ağaoğlu Şirketler Grubu 'na ait " Bakırköy 46 Projesi " olarak bilinen inşaatın imar planlarına ilişkin davada, İstanbul 8. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatı hızlandı!

9 kilometre uzunluğa sahip olacak Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun yapımında çalışmalar hızlandı. 8 istasyondan meydana gelecek proje ile Bakırköy ile Kirazlı arası 13,5 dakikaya düşecek.

Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde kentsel dönüşüm tartışması! 

Elazığ'da ve Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde, kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanıyor...

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

CHP'li Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediyesince durduruldu. Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatının hukuka ve usule aykırı olması sebebi ile mühürlendiğini belirtti..

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

Bakırköy Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi ihalesi 15 Kasım'da!

Bakırköy Belediyesi tarafından Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi için yapılacak intifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletilmesi ihalesi 15 Kasım'da...

Bakırköy Zuhuratbaba nazım imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi, 498 ada, 3 ve 4 parseller ile 500 ada, 20, 21, 22 parsellerin bir kısmına ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin nazım imar planı askıda..

Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki villası mühürlendi!

İstanbul'da başlatılan operasyon kapsamında tutuklanan Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki lüks villası mühürlendi. 17 saat süren ev aramasında çok sayıda silah bulundu.

Bakırköy Mizah Müzesi açıldı!

Bakırköy Belediyesi tarafından inşa ettirilen Mizah Müzesi vatandaşların hizmetine açıldı...

Bakırköy'de belediye mülklerine tahliye!

Bakırköy'deki İstanbul Caddesi üzerinde özel bir şirket tarafından kullanılan Belediyenin mülkiyetinde bulunan tahliye edildi.

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım başladı!

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri ile ilgili kaçak olduğu gerekçesiyle 3 Kasım’da yıkım kararı aldı. Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım gece yarısı başladı.

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı çıktı!

Bakırköy Belediyesi, Ataköy 3-4-11. Kısım’da yer alan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı aldı.

TOKİ Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yeni proje yapacak!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince, mülkiyeti Maliye Hâzinesine ait Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan arsa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrediliyor...

Keleşoğlu Blok Tasarım Yapı Ve İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Keleşoğlu Blok Tasarım Yapı Ve İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy Şubesi 4 milyon TL sermaye ile bugün açıldı.

bakırköy 46 mühürlendi mi Haberi

bakırköy 46 mühürlendi mi


Bakırköy Belediyesi, "Bakırköy 46 Projesi" olarak bilinen inşaatın imar planlarına ilişkin görülen davada, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararını verdiğini bildirdi. Mahkeme kararına istinaden yasal işlemleri yapılarak, inşaatın mühürlenmek suretiyle durdurulduğu kaydedildi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kartaltepe Mahallesi 869 ada 19, 20, 88, 93, 112, 34, 35 ve 36 parselleri kapsayan alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluruyla 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinin 1. fıkrası gereğince özel proje alanı ilan edildiği belirtilerek, bu alanda Bakanlıkça yapılacak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları teklifi hakkında belediye başkanlığının görüşünün sorulduğu aktarıldı.


Bakırköy Belediye Başkanlığının 1/1000 ölçekli teklif imar planı hakkındaki olumsuz görüşü beklenilmeden 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 26 Aralık 2012'de onandığı ifade edilen açıklamada,...