02 / 05 / 2024

bakırköyde ilk inşaatlar

bakırköyde ilk inşaatlar

1948 yılında mesken sıkıntısının önlenmesi için Emlak Kredi Bankası Bakırköy civarında bin tane ev inşa edecekmiş. 3 tip inşa edilecek evler 2 - 3 - 4 bin liraya satılacakmış.

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Özaksu Gayrimenkul Bakırköy projesi için düğmeye bastı! Osmaniye'ye 757 yeni konutluk dev proje geliyor!

Özaksu Gayrimenkul, Bakırköy'deki yeni projesi için düğmeye bastı. Özaksu Gayrimenkul Bakırköy projesinde 757 adet konut ve 65 adet ticari  alan yer alacak.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy Belediyesi 27 milyon TL'ye kültür merkezi inşa ettirecek! İşte ihale detayları...

İstanbul İli Bakırköy Belediye Başkanlığı kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ve  1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 99 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatında son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı hızla devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya düşürmesi planlanan metro hattının önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Bakırköy’de kentsel dönüşüm tekrar gündeme geldi!

Bakırköy köklü geçmişi ile İstanbul’da eski yapıların bulunduğu ilçelerden biri. Eski yapıların modernize edilmesi ve depreme dayanıklı konutlarda oturmak isteyen vatandaşlar, Bakırköy için kentsel dönüşüm sürecini tekrardan dile getirdi…

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi için yeni imar planı!

Bakırköy’deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi için 3'üncü kez yeni imar planı hazırlandı. Plan kapsamında “turizm” fonksiyonu iptal edilerek yerine “ofis” fonksiyonu getirildi.

bakırköyde ilk inşaatlar Haberi

bakırköyde ilk inşaatlar



Ucuz evler


Bakırköy'de 1000 ucuz ev inşa edilecek


  Şehrimizdeki mesken sıkıntısının önlenmesi için Emlak Kredi Bankası bundan bir müddet evvel belediye ile temasa geçmişti. Belediye ile Banka arasındaki müzakereler müspet netice vermiş ve Bakırköy civarında 1000 kadar ev yapılması kararlaştırılmıştır. 

  Bankanın umum müdürü Mithat Yenel bu münasebetle şehrimize gelmiş ve inşaatın bir an evvel başlayabilmesi için vali ve belediye başkanı Dr. Lütfi Kırdar'la temasa geçmiştir. 

  Bu evler Bakırköy'de tren hattının kara tarafından 3 tip üzerinden yapılacak ve 2-3-4 biner lira olacaktır. Kadastro muameleleri ikmal edilip arsalar bankaya devredildikten sonra ev yaptırmak isteyenlerin müracaat etmeleri gazetelerle ilan edilecek ve bu...