02 / 05 / 2024

bakkal

bakkal

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.

Bakkalların sorunu; adım başı süpermarket açılması

Her gün yenileri açılan süpermarketlerin mahalle aralarına kadar girmesiyle müşteri kaybeden bakkallar, iş yapmamaktan şikâyet ediyor

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Bakan İbrahim Yumaklı'dan son dakika açıklaması: 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katıldığı bir TV canlı yayında gündemle ilgili değerlendirmeler yaparak  Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimlerin başlayacağını açıkladı.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

TESK'ten marketlerin 'otomat satışları'na tepki!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf saat 22.00'de dükkanını kapattığını ancak marketlerin 7/24 satış yaptığını belirterek, “Bu gidişle bakkal esnafı diye bir şey kalmayacak” dedi.

Erken emeklilikte küçük esnafa müjde! Tam 1 milyon kişi faydalanacak

Esnafın emeklilik için prim sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olmaya başladı. Buna göre prim indirimi ayarlamasından; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına iş yapan doktor, eczacı, avukat da faydalanacak.

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!

Tarım Kredi Kooperatif’ten bakkallara büyük destek geliyor. Tarım Kredi Kooperatif’e ait marketler, pek çok ürünün insanlara daha uygun şekilde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerin yanı sıra, bakkal projelerini de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Gıdada vatandaşa müjdeli haber! Ucuz satış yapacak Koop-Bakkal’lar geliyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayılarının artacağını duyurduğu, ucuz gıdanın adresi olarak gösterilen Tarım Kredi Kooperatifleri’nin projesi Koop-Bakkal uygulaması genişliyor. 17 ile daha yeni ucuz bakkallar geliyor. İşte vatandaşı çok sevindirecek o detaylar…

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Çalışma saatleri değişti! Ramazanda marketler kaçta kapanıyor?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, hafta içi zincir marketler saat 10.00'da açılacak. Bakkal ve marketler hafta içi 18.00'da kapanacak.

Yasaklar geri geldi! Cumartesi günü marketler açık mı?

Hafta sonu yasağı uygulama biçimine göre cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 38 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında kira desteği 38 milyon 89 bini buldu. Halkın Bakkalı ve Biz İzmir dijital platformu üzerinden satın alınan destek paketlerindeki toplam tutar ise 21 milyonu aştı. 

bakkal Haberi

bakkal

Türkiye Ekonomi Politikalarını Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan perakende güven endeksi (TEPE) Eylül verileri açıklandı. Açıklanan TEPE endeksine göre Eylül ayında işlerin durumu Ağustos ayına göre 10,9, bir önceki yılın Eylül ayına göre ise yüzde 32,1 oranında geriledi. Araştırmaya katılanların yarısı geçen yılın aynı dönemine göre işlerin kötüleştiğini belirtirken gelecek üç ayda satış fiyatlarında artış bekleyen perakendecilerin oranı arttı. Perakende sektöründe istihdamın artacağı beklentisinin ise düştüğü gözlendi.

Perakende güven endeksi Eylül 2022’de bir önceki aya göre 0,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 1,5 puan artış kaydederek, -5,5 puan değerini aldı. Ocak 2021’den bu yana en yüksek değerini alan perakende güven endeksi negatif seyrini korudu.

Hazırlanan raporda, işlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerin kötüleştiği görülürken, işlerin geçen yılın aynı dönemine göre...