12 / 05 / 2024

bakü Kız Kalesi

bakü Kız Kalesi

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

Kızılay’dan KPSS şartsız 3 alanda personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Kızılay, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımlanan ilanlara bakıldığında KPSS şartının olmadığı görüldü.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Kızılay 12 ilde personel alımı yapacak! Bakın hangi kadrolarda alım olacak!

Kızılay 12 il için personel alımı yapacağını resmi kaynaklarda da açıkladı. Bu alım ise Kızılay bünyesinde çalışmak isteyenleri oldukça heyecanlandırdı. Siz de bu alanda çalışmak istiyorsanız başvuru yapmanız gerekmektedir.

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

İşsizlere son dakika müjdesi! Kızılay, KPSS şartı olmadan personel alacak! Başvurular bitmeden bakın!

Kızılay’dan personel alımları yeni yılda da devam ediyor. 2023 yılında açılan ilanlara ilave olarak yeni alımların ilanları yayımlandı. İşte detaylar...

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Polis maaş promosyonunda ortalık kızıştı. Günlerdir gündemden düşmeyen polis promosyonları için yetkililerden peş peşe açıklamalar geliyor. Kamu kurumlarının yüksek promosyonları Emniyette tepkiyle karşılandı. Peki kim kaç TL promosyon alıyor? Bu promosyon çok konuşulacak! Hemen bakın! 

Türk Kızılayı'ndan Diyarbakır'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Bölde Kan Merkezi Müdürlüğü Binasının İnşaat, Elektrik, Makina ve Soğuk Odalar Tadilat, Bakım, Onarım Hizmeti Alımı ihale ediyor.

Türk Kızılayı'ndan Çapa Kan Bağış Merkezi Ek Binası inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Çapa Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü Ek Binası inşaat, elektrik, mekanik, tadilat, bakım ve onarım hizmet alımı ihale edilecektir..

Mardin Kızıltepe'deki asfalt çalışmaları hız kesmiyor!

2016 asfalt sezonunda 400 kilometre yol yapmayı hedefleyen Kırsal Yollar Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı çalışmalarına ara vermeden devam ederek Kızıltepe’de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İzmir'deki bakımsız yollar kazaya neden oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarının bakımsız hali, kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar bisiklet yollarının kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Eyüp'teki Kızıl Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp Belediyesi, Kızıl Camii'nin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın tarihe ve manevi iklime sahip çıkmak adına yürüttüğü çeşitli projeler meyvesini veriyor.

Batıkent-Kızılay Metro hattında raylar değişiyor!

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Batıkent-Kızılay Metro hattının Ulus- Sıhhiye istasyonları arasında ray değişim ve bakım çalışmaları başlattı. 18 yıldır hizmet veren metro hattında yer yer aşınmalar oluştuğu bilgisi verildi.

Kızılay Metro hattında yenileme çalışması!

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Batıkent- Kızılay Metro hattının Ulus- Sıhhiye istasyonları arasında bugün ray değişim ve bakım çalışmaları başlattı. Çalışmalar, 23 Temmuz - 3 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

bakü Kız Kalesi Haberi

bakü Kız Kalesi

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan'ın petrol ve doğalgazdan elde ettiği gelir, ülkenin çehresini değiştirirken, kültürel miraslar da bu zengilikten payını alıyor.


Başta başkent Bakü olmak üzere tüm tarihi eserler kapsamlı restorasyona tabi tutuluyor ve tarih meraklılarının hizmetine veriliyor.


Devlet desteğiyle onarılan yapılardan biri de hem Azerbaycanlılar hem de Bakü'ye gelen turistlerin ilgi gösterdiği, kentin tarihi sembolü sayılan Kız Kalesi.


İçeri şehirde Hazar Denizi kıyısında bulunan Kız Kalesi, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2009'da imzaladığı kararname ile başlatılan çalışmalarla tarihi yapıya yılların vermiş olduğu tahribat onarılırken, Kale, modern araç ve gereçlerle donatılmış bir müze haline dönüştü.


-"Ziyaretçiler kaleyi savunuyor"


Restorasyonun ardından dış görünüşü tarihi yapısına kavuşan kalenin içinde dokunmatik ekranlar, digital kitaplar ve maketler görmek mümkün. 


Her katında farklı bir kompozisyonun...