15 / 05 / 2024

balçova kaplıca bölgesi imar planı iptal

balçova kaplıca bölgesi imar planı iptal

Habertürk Gazetesi Egeli eki muhabiri Can Özlü'nin haberine göre; Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin, Balçova'daki kaplıcalar bölgesinin imar planlarına yaptığı itiraz, alanın kamu yararına aykırı olması gerekçesiyle mahkeme tarafından kabul edildi.

İzmir'de 1 milyar TL'lik dev satış! Ege Park Balçova AVM ile 5 yıldızlı Encore Otel'in yeni sahibi belli oldu!

Bir süredir satışta olan, İzmir’deki Ege Park Balçova AVM ve bünyesindeki 5 yıldızlı Encore Otel 1 milyar TL’ye satıldı. İşte Ege Park Balçova AVM ve  Encore Otel'in yeni sahibi...

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Balıkesir'e yeni organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir organize sanayi bölgesi kuruyor.

6 yeni endüstri bölgesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir’de 6 özel endüstri bölgesi ilan edildi. Bu bölgeler özel teşviklerden yararlanacak.

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Balçova Teleferik 1 Nisan'da açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıl önce hizmete alınan Balçova Teleferik Tesisleri, sezon öncesi “yıllık periyodik bakım” nedeniyle Mart ayı sonuna kadar hizmete kapalı olacak.

Balçova arsa mağdurlarından daltonlu protesto!

Balçova Arsa Mağdurları, kendilerini yıllardır oyalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni protesto etti

Balçova arsa mağdurları suç duyurusunda bulunacak!

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İzmir Balçova'da 31.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova İnciraltı Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde 10 yıllığına sınırlı ayni hak tesisi karşılığı inşaat yaptıracak. İhalesi Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleşecek inşaat işinin bedeli 31 milyon 334 bin 310 TL olarak belirlendi.

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

İzmir Balçova'da kat karşılığı ototerminal ve otopark yaptırılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde kat karşılığı ototerminal ve otopark binası yaptıracak. 10 yıl süreli sınırlı ayni hak (intifa hakkı) tesis edilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin 310 TL olarak belirlendi.

balçova kaplıca bölgesi imar planı iptal Haberi

balçova kaplıca bölgesi imar planı iptal

Açtığı davalarla, son üç günde Alsancak Limanı ve Çamdibi Altındağ imar planlarını iptal ettiren Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Balçova'da kaplıcalar bölgesini imara açan planların yürütmesini durdurdu. Sözkonusu kararla, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi, Balçova Termal Oteli ve Ekonomi Üniversitesi arasında kalan yaklaşık 400 dönümlük alanın imara açılmasının önüne geçildi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2009 yılında hazırladığı imar planlarında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi karşısında yer alan ve Jeotermal Kaynak Koruma Havzası'ndan Kaya Termal Otel'e kadar olan alanı tamamen, teleferik tesislerinin bulunduğu Dede Dağı eteklerini de kısmen imara açtı. Karar kamuoyunda büyük tepki ile karşılaştı. Planlar, meslek odaları tarafından yargıya taşındı ve Danıştay tarafından iptal edildi. 


MAHKEME İPTAL ETTİ 

Gelişme üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balçova Teleferik yamaçlarını kısmen imara açan plandan vazgeçerek,...