30 / 04 / 2024

Balgattaki Ankara Adliyesi

Balgattaki Ankara Adliyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu..

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Ankara Adliyesi'nin taşınmasına yargı son noktayı koydu: Taşınamaz!

Yargı, Ankara Adliyesi’nin taşınmasına ilişkin imar planı değişikliğini iptal ederek, taşınamayacağı yönünde karar aldı..

Ankara Adliye binası TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara Adliyesi'nin taşınacağı yönündeki iddialara ve halihazırda kullanılan binaları meclis gündemine taşıdı..

Ankara Adliyesi'ndeki mahkemelerin taşınacağı iddiaları mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Merkez Adliye Binasında hizmet veren tüketici, asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemelerinin başka bir binaya taşınacağına dair iddialara ve söz konusu binaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Adliyesi için yeni bina önerisi!

Ankara Adliyesi ek hizmet binasına ödenen kiranın, beş yıl için yaklaşık 20 milyon lira olduğunu açıklandı. CHP’li Gök, “Fiziki şartları yetersiz olan binaya bunca parayı vermek yerine modern bir bina inşa edilirdi” dedi.

Ankara'daki kamu binaları led ışıklarla aydınlatıldı!

Başkentte pek çok simge, tarihi yapı, kamu kurumu, park ve altgeçitleri aydınlatarak görsel güzellik kazandıran ve kentin tanıtımını, korunmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yargıtay'dan sonra Ankara Adliyesi'nin Balgat'taki ek binasını da led ışıklar

Çankaya'da 2.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara 22.İcra Müdürlüğü Çankaya'da bulunan arsayı 2 milyon 672 bin TL'ye satışa çıkardı. 3.340 metrekare alana sahip arsanın ihalesi 30 Mart'ta Ankara Adliyesi'nde yapılacak.

Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesi Sincan Adliyesi oldu!

Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe, mekan kalitesi, projeler ve yönetim tarzı ile engelli vatandaş ve avukatlar için yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesinin Sincan Adliyesi olduğunu söyledi...

Ankara Adliyesi'nde 120 bin TL'ye kiralanan çay ocağı ihalesine soruşturma açıldı!

Ankara Adliye Sarayı’nın 2 milyon lira bedelli tadilat ihalesi ile yıllık 120 bin liraya kiraya verilen kafeterya-çay ocakları ihalesi soruşturma konusu oldu. Gizli yürütülen soruşturmayı, Başsavcı Fethi Şimşek doğruladı....

Ankara Çankaya'da satılık arsa: 2 milyon 310 bin liraya!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi 'nde yer alan arsa 11 Kasım 2013 tarihinde Ankara Adliyesi 2 No 'lu Mezat Salonu 'nda gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Ankara'da satılık gayrimenkul 1 milyon TL!

Ankara İli Gölbaşı ilçesinde yer alan gayrimenkulün toplam bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün satışı açık artırma usulüyle 5 Eylül 2013 tarihinde Ankara Gölbaşı Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde gerçekleşecek...

Ankara Adliyesi otopark ve yeşil alan olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ankara Adliyesi'nin yıkılarak ''yeşil alan, toplu taşım transfer alanı ve otopark alanı'' olarak kullanılması kararlaştırıldı

Balgattaki Ankara Adliyesi Haberi

Balgattaki Ankara Adliyesi

Oya Armutçu, Şehir Hukuku köşesinde geçtiğimiz günlerde Balgat’taki Ankara Adliyesi’yle ilgili Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın açıklamalarına yer vermişti. 

Canduran, “Altında bir sucuk restoranı var. Üstelik o binaya aylık 370 bin lira kira ödüyorlar” demişti.

Canduran, geçmişte de binanın 13. katının kaçak olduğunu iddia etmişti.

Tam da bu gelişmelerin üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu:

BİLİRKİŞİ RAPORU OLUMSUZ

“9 bin 5 metrekare inşaat alanına sahip olan bu parsel 2015 yılına Adliye Ek Binası olarak kiralandı ama 16 bin 40 metrekare olarak yapıldı.

O dönem kamu yararı gözetilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik planın ardından Çankaya Belediyesi 1/1000’lik planı yapmadı.

Bu plana Ankara 15. İdare Mahkemesi’nde...