02 / 05 / 2024

Balıkesir Hanay Camii ne zaman açılacak

Balıkesir Hanay Camii ne zaman açılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkımı devam ediyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

TOKİ Balıkesir 625 konut ihalesi yarın!

Balıkesir İli Manyas İlçesi Kızık Mahallesi 625 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Balıkesir Bigadiç 322 konut ihalesi yarın!

Balıkesir İli Bigadiç İlçesi 322 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Balıkesir Yeni Karesi Projesi'nin temeli atıldı!

Halkoylaması kapsamında Balıkesir’de halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte 435 milyon liraya mal olacak Yeni Karesi, Çamlıktepesi ve Hilal Camii projelerinin temellerini attı.

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii için imzalar atıldı!

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesini inşa edecek olan müteahhit firmaların temsilcileri ile imzalar atıldı.

Balıkesir Zağnos Meydanı projesi için tercih yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Camii Meydan Projesi’nde halk oylaması sonucu en çok oyu alan 3. projeyi uygulayacaklarını söyledi. Uğur, ''Vatandaşlar 3 alternatif proje arasından 3.'sünü yüzde 42 oyla seçti''dedi.

Balıkesir Hanay Camii için asansör yapılması istendi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

Balıkesir Manyas Çarşı Camii ibadete açıldı!

Balıkesir’in Manyas ilçesinde yapımına 1,5 yıl önce başlanan Manyas Çarşı Cami bitirilerek ibadete açıldı. Açılışı dualarla yapılan camiide aynı anda 2 bin kişi namaz kılabilecek.

Balıkesir Paşa Camii'nde sona gelindi!

Balıkesir'de Paşa'nın emaneti olarak bilinen Paşa Camii'nin restorasyonunda sona gelindi. Balıkesir Büyükşehir Merhaba Gazetesi yazarı Semra Aman Akyürek, Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı ile konuyla ilgili konuştu.

Balıkesir İbrahim Ağa Camii restore ediliyor!

Balıkesir’in tarihi camilerinden İbrahim Ağa Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyon çalışması süresince cemaatin namaz kılması için Altıeylül Belediyesi tarafından geçici ibadethane yapıldı.

Balıkesir Hanay Camii ne zaman açılacak Haberi

Balıkesir Hanay Camii ne zaman açılacak

Burhaniye’de 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırılan Hanay Cami kesintisiz 273 yıldır hizmet verirken, geçtiğimiz yıl restore edildi. Taban ve tavanı ahşap olan caminin merpenleri dik olduğu için çıkmakta zorlanan yaşlılar asansör yapılmasını istedi. Restore edilen caminin güzel olduğunu anlatan Halil Kundakçı, ”Camimiz çok güzel oldu. Yalnız asansör olsa daha iyi olacak. Çünkü ihtiyarlar çıkamıyor” dedi. Sezai Bilgiç’de,” Camimiz çok güzel oldu. Yalnız, yaşlılar için cemaatimiz için bir asansörümüz olsa daha iyi daha güzel olacak. Yani mahalle için güzel olacak. Vatandaş için güzel olacak. İnşallah, asansör yapılır bu camimize” dedi. Cemaatin asansör istediğini anlatan İmam Tevfik Karakış’da,” Camimiz yeni restore edildi ve çok güzel oldu. Ancak, yüksek merpenli olduğu için ihtiyarlarımız inip çıkamıyor. Bunun için asansör yapılması iyi...