02 / 05 / 2024

balkon genişletme için gerekenler

balkon genişletme için gerekenler

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak! 

Erken emeklilik hayali kuranlar için emeklilik kapsamı genişletiliyor. Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak. Peki, nasıl? İşte detaylar...

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

TOKİ için Arnavutköy, Başakşehir, Esenler'de olup ta haber bekleyenler bu habere hemen bakın! kabul listesi açıklandı  

Az bir süre önce TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' konut projesinde Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler için kabul listeleri belirlendi. Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş kapsamlı konut projesinde heyecan tam gaz sürerken, Açıklanan ilçelerde listeler merak ediliyor.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

balkon genişletme için gerekenler Haberi

balkon genişletme için gerekenler

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Balkon genişletme işlemi, balkonun bulunduğu salon veya odada gerekli tadilatın yapılması ile mümkün olabiliyor.


Ancak bu iş sanıldığı kadar kolay olmuyor. Malikler kendi bağımsız bölümlerinde yapacağı bu değişiklik için diğer maliklerden ve belediyeden izin almak zorunda kalıyor. Zira izin alınmadan genişletilen balkonun yıkılması söz konusu olabiliyor.


Sonradan balkon eklenmesi..

İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Ancak öncelikle, belediyeden ruhsat alınmadan önce kat maliklerinin de olurunun alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir...