03 / 05 / 2024

Balkonlar

Balkonlar

Bu yaz şehrin kalabalığından bir nebze olsun kurtulmak istiyorsanız balkonlarınıza ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. İşte sizler için derlenen balkon dekorasyonları:

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

İzmirliler çıldırmış olmalı! Tarkan manzaralı balkon 500 dolar!

Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu’nun İzmir Gündoğdu Meydanı’nda vereceği konseri izdiham yaşamadan izlemek isteyen İzmirliler, meydana bakan balkonları kiralamaya başladı. Akşam 7’den gece 12.00’ye kadar sürecek kiralamalar 500 doları buluyor.

Sitelerde balkonlar camla kapatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz müstakil 30 villadan oluşuyor. Kendi bahçemize çam ektik. ‘Bütünlüğü, görüntüyü’ bozuyor diyle, çamları kaldırmamızı istiyorlar. Villalarının giriş balkonlarını cam ile kapatmakta bir sakınca görmediler. Cam balkon ile ilgili görüşleriniz nedir?' sorusunu cevapladı.

Greenist’te son daireler satışta!

Geniş kat bahçeleri, iç avluları, teras ve balkonları, çocuk parklarıyla, şehirden uzaklaşmadan doğa ile iç içe sağlıklı bir yaşam vadeden Greenist projesinde kalan son daireler satışa çıktı.

Avcılar'da 5 katlı binanın balkonları çöktü!

Avcılar'da bulunan 5 katlı binanın 2 balkonu çöktü. Çökme sonucu iki kişi yaralandı.

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

İnşaat firmaları yeni döneme başlıyor! Kriterler değişti!

Koronavirüsün ardından konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme başlıyor. Artık yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak.

Balkonların konut tasarımında önemi!

Koronavirüs konut mimarisini ve tercihlerini değiştirdi. 'Konut mimarisinin üvey çocuğu' olarak gösterilen balkonların önemi her geçen gün artıyor...

Balkonlu evler plazalardan daha çok tercih edilecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs günlerinde emlak alışkanlıkları değişti. Balkonlu evlerin yeniden plazaların ve Fransız balkonların yerine alması bekleniyor.

Balkonlar Haberi

Balkonlar

1- Yaza yakışır cıvıl cıvıl renklerin kullanıldığı bir balkonda kim neşelenmez ki? Bu ilham verici resimde hakim olan pembe tonları mekana hem feminen hem şirin bir hava katıyor.



2- Dar ve uzun bir balkonunuz varsa hasır bir sandalyenin yanına küçük bir sehpa koyarak çay keyfiniz için ideal bir ortam yaratabilirsiniz. Çiçekleri de unutmamak gerek.



3- Büyük bir balkonunuz varsa mangal keyfi bile yapabilecek kadar şanslısınız demektir. Kahve tonları, yeşil ve turuncu renkler kullanılan bu balkon, insanı hoş bir muhabbete, mangal eşliğinde keyifli yemeklere davet ediyor.



4- Sandalyelerde otururken rahat edemiyorsanız sedirler tam size göre. Dar bir balkonda uygulayabileceğiniz L model bir sediri bol yastıkla süsleyerek kendinize bir taht yaratabilirsiniz. Yine çiçekleri unutmadan...



5- Otantik bir dekorasyona ne dersiniz? Bakır tepsiden...