03 / 05 / 2024

balmumcudaki mezarlık

balmumcudaki mezarlık

18 Ocak 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Maçka Mezarlığı dolmuş. Belediye Beyoğlu ve civarının mezarlık ihtiyacını karşılamak için Balmumcu, eski likör fabrikasının arkasına 300 bin liraya mezarlık kuracakmış.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Ankara'da mezar fiyatlarına indirim!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, mezarlık fiyatlarını yeniden belirledi.

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı!

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Şile mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kervansaray Mahallesi, ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

balmumcudaki mezarlık Haberi

balmumcudaki mezarlık

Asri mezarlık


Belediye bu iş için 300 bin lira sarfedecek


Maçka mezarlığı son zamanlarda çok dolduğu için belediye hem Beyoğlu tarafının mezarlık ihtiyacını izale etmek, hem de şehrimizde ilk asri mezarlık tesis eylemek üzere Balmumcu civarındaki likör fabrikası arkasında bir mezarlık tesis etmeğe karar vermişti.

Bu arsa hükümete ait olduğundan arsanın belediyeye terki için hükümetin müsaadesi istenmişti. Maliye Vekaleti ile belediye arasında bir anlaşma yapıldıktan sonra arazi belediyeye devredilecektir.

Belediye burada kuracağı mezarlık için üç yüz bin liralık bir paranın sarfı lazım geldiği tahmin ediyor. Bu üç yüz bin lira, belediyeye intikal eden metruk mezarlık arsalarının satışından temin edilecektir.

Belediye, yeni mezarlığın planını hazırlamak için Almanya ve Fransa'daki mezarlıkların planını getirtecektir. Mezarlığın tesisine bu yaz başlanacaktır.


Akşam Gazetesi 18 Kanunusani (Ocak) 1933


Abdullah Kutalmış...