18 / 06 / 2024

banka emlak eksperi

banka emlak eksperi

Bankaların konut kredisi kullandırırken dikkat ettikleri en önemli husus konutun ekspertiz değeri oluyor. Banka gayrimenkul eksperi nin hazırlamış olduğu ekspertiz raporuna göre değerin yüzde 75'ine kadar kredi kullandırılabiliyor...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!

Emlak Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Nevzat Bayraktar kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı gündeme gelirken, konu ile ilgili Banka’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ödeme açıklaması: Paralar banka hesaplarına yatırılacak

Ev sahiplerinin her sene iki taksit halinde bağlı bulundukları belediyelere ödemesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik vergisi ödemelerinde son tarih belli oldu. Vergiler evin brüt metrekaresine göre hesaplanıyor belediyelerin banka hesap numaralarına ya da veznelerden ödenebiliyor.

Bankada skandal! Müşteri bilgilerini emlakçı gibi sattılar!

Büyük bir bankada çalışan 39 banka çalışanının, müşterilerin kredi kayıt bilgilerini oto galerici, emlakçı gibi firma ve kişilere el altından sattığı ortaya çıktı. Skandal sonrasında bazı çalışanlar hakkında dava açıldı.

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

Türkiye Emlak Bankası İzmit’e şube açtı!

2001 yılında kapanan Türkiye Emlak Bankası, İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan Yürüyüş Yolu üzerinde yeni şube açtı. Banka şube açarak büyümeyi hedefliyor...

Emlak Bankası yeni şirket kurdu!

17 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen Emlak Bankası, önemli bir adım attı. Sorunlu kredileri alıp satabilecek banka yeni bir şirket kurdu.

Emlak Katılım’da tablo pozitif! Şimdi daha çok katkı zamanı!

Emlak Katılım Bankası, 2019 yılının ilk yarısını 4,6 milyar liraya ulaşan aktif büyüklük ile tamamladı. Banka ayrıca Fitch Ratings’den kredi rating notu da aldı.

Emlak Bankası gayrimenkule yeni modelle dönüyor!

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu gayrimenkul ve banka hakkında konuştu. Aksu, ''Emlak Bankası gayrimenkule yeni modelle dönüyor'' dedi.

Emlak Bankası faiz lobisine cevap için ihdas edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Emlak Bankası sıradan bir banka değildir, aynı zamanda mevzi bir bankadır. Bu ülkeye zarar vermek adına ekonomik spekülasyon yapanlara, manipülasyonculara, dolar spekülatörlerine ve faiz lobisine cevap vermek için ihdas edilmiş bir kurumdur" dedi...

Emlak Bankası ile emlakta yeni bir sayfa açılıyor!

Temmuz 2001'de tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankası, BDDKT'nın izniyle Emlak Katılım Bankası olarak tekrar faaliyete başladı. Genel Müdür, Deniz Aksu, emlak sektörü ile finans sektörü arasında piyasa yapıcı bir rolü bulunan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

banka emlak eksperi Haberi

banka emlak eksperi


Banka gayrimenkul eksperi!


Bankaların konut kredisi kullandırırken dikkat ettikleri en önemli husus konutun ekspertiz değeri oluyor. Kredi kullandırmada konutun değerinin yaklaşık yüzde 75'ine kadar kredi veren bankalar, konutun ekspertiz değeri ile alım satım değeri arasında maksimum yüzde 10 fark olması gerektiğini belirtiyor. Tüketicinin kredi ile satın alacağı konutun ekspertiz değeri arasında yüzde 10 üzerinde bir fark söz konusu olması durumunda ise konutun fiyatının yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor.


Kredi verirken banka gayrimenkul eksperinin hazırlamış olduğu değerleme raporu çok önemlidir. Bu değerleme raporuna göre kredi veren bankalar gayrimenkulün belirtilen değerinin yüzde 75'ine kadar kredi kullandırabiliyor. Kredi kullandırımında banka kendi güvenliğini sağlamak için banka gayrimenkul eksperi ile anlaşıyor ve o kişin tarafsız bir gözle bağımsız bir şekilde ekspertiz raporu düzenlemesi gerektiğini öngörüyor. Çünkü verilecek...