21 / 05 / 2024

Banka gayrimenkul kaynağı

Banka gayrimenkul kaynağı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkuller de özkaynakta yer alabilecek.

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Nurol Gayrimenkul ofis katı satıp döviz borcunu kapadı

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada Nurol Tower'da bir ofis katının satışının gerçekleştirilerek elde edilen gelirin banka kredilerinin kapatılmasında kullanıldığı ifade edildi.

Hangi banka gayrimenkul zengini oldu? 

Ziraat Bankası’nın ödenmeyen krediler sebebiye portföyüne kattığı gayrimenkuller 2017’den bu zamana 8 kat arttı ve 672 milyon Türk Lirası’ndan 5.3 milyar TL’ye ulaştı. 

A-S Yatırım Holding gayrimenkul yatırımlarını hızlandırıyor!

A&S Yatırım Holding, 2021 için 5 banka ve bir yatırım fonuyla anlaştı. Böylece Türkiye için 220 milyon dolarlık yatırım kredisi çıkaran Holding, bu yıl bilişim IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat gibi üç sektöre toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım gerçekleştirecek.

Gayrimenkul yatırımı güvenli liman oldu!

Mevduat faizlerinin düşmesi ve altın ile döviz kambiyo işlemlerinde Banka Sigorta ve Muamele Vergisi’nin artırılması, yatırım trendinde borsa ve gayrimenkule olan ilginin artmasına sebep oldu. Artık, gayrimenkulün zamanı geldi...

Gayrimenkul fiyatlarını finansal sistem etkiliyor!

Avrupa Merkez Bankası "Finansal İstikrar Değerlendirme" raporunda çok düşük banka karlılığı ve gayrimenkul fiyatlarında artan düzeltme riski, finansal sistemde oynaklıklar arasında gösterdi...

VakıfBank konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

VakıfBank konut kredisi faizleri yüzde 0.79’dan başlıyor. Banka pek çok ihtiyaca yönelik sıfır, ikinci el, banka gayrimenkulü yada kentsel dönüşüm konutları için farklı kampanyalar sunuyor...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

VakıfBank’tan ikinci el konuta da 0.79 faiz!

VakıfBank banka gayrimenkulü olan ikinci el konutlar için de aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi kampanyası!

VakıfBank, banka gayrimenkulü konut kredisi ürünü için yüzde 0.99 faiz oranı ile 15 yıla kadar vade ve konutun liste fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim ile yüzlerce konutu satışa sunuyor...

Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında maaş müşterilerinden, OYAK mensuplarına, banka gayrimenkulü konut kredisi ve inşaat tamamlama konut kredisine kadar pek çok farklı ihtiyaç ve bütçeye yönelik uygun faiz oranları ile kredi fırsatları sunuyor.

Banka gayrimenkul kaynağı Haberi

Banka gayrimenkul kaynağı

Resmi Gazete’de dün yayımlanan karar göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkullerin de özkaynak tablosunda yer almaması da iptal edildi.


TEB Yatırım konu ile ilgili “Yaptığımız hesaba göre, bu kuralın kalkmasıyla Halkbank ve Vakıfbank’ın sermaye yeterlilik rasyoları, sırasıyla, 12 ve 11 baz puan artış gösterebilir'' açıklamasında bulundu. 


Albaraka ise kararın olumlu yönde etkil edeceğini, bu kuralın kalkmasıyla sermaye yeterlilik rasyosunun 21 baz puan artış gösterebileceği açıkladı.


Yürürlükten kaldırılan fıkrada şu ifadeler bulunuyordu


“(Bankacılık)Kanunun 57. maddesinin birinci fıkrasındaki sınırı aşan tutarlar ile bankaların alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları ve aynı madde uyarınca elden çıkarmaları gereken emtia ve gayrimenkullerden edinim tarihinden itibaren üç yıl içerisinde elden çıkarılamayanların net defter değerleri”


CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, yaptığı...