03 / 05 / 2024

banka kredisi dosya masrafı nasıl iade edilir

banka kredisi dosya masrafı nasıl iade edilir

Yargıtayın aldığı karar doğrultusunda, bankaların tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının geri iadesini yapmaları gerekiyor. İşte 2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi...

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun banka kredisi faiz oranını uygulayan bankayı araştırmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının yeni yıla nasıl giriş yaptığını merak ediyor. Peki, banka kredisi faiz oranları 2021'nin ilk günlerinde ne oldu? İşte güncel durum...

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut kredisi kullananın emekli maaşına tedbir koyulur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2015’te bir ev almak için banka kredisi kullandım. Ancak krediyi geri ödeyemeyince maaşıma haciz geldi. Kredi kullanırken eşimin de imzasını aldılar. Şimdi çalışmayan eşimin emekli maaşına tedbir koyabilirler mi?' sorusunu yanıtladı.  

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

banka kredisi dosya masrafı nasıl iade edilir Haberi

banka kredisi dosya masrafı nasıl iade edilir

2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtayın aldığı karar doğrultusunda, bankaların ve diğer kredi kuruluşlarının tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının geri iadesini yapmaları gerekiyor.


Bankalardan konut veya ihtiyaç kredisi kullanan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmediği dosya masraflarının iadesini bankadan talep edebiliyor. 2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi için nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?


Kredi dosya masrafı iadeleri

- kredi dosya masrafı iadesi için; Öncelikle bankaya kullanılan kredinin dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor.


- Tüketici Hakem Heyetine dilekçe gönderilmesi.

Bankadan aldığınız bilgi ve belgelere göre sizden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında ise; dosya masrafı iadesi için yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. Bu dilekçe ile yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini isteyebiliyorsunuz.


- Tüketici Mahkemesine...