05 / 05 / 2024

Bankacılık Düzenleme kurul kararı

Bankacılık Düzenleme kurul kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Ticari kredilerde musluklar açılıyor! Yeni adım için düğmeye basıldı!

Ticari kredilerde musluklar açılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), daha önce ticari kredileri kısıtlamak için aldığı önlemleri gevşetmek amacıyla bir adım daha attı.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 10 trilyon lira sınırında!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kredi hacmi geçen hafta 9 trilyon 996,5 milyar lira oldu.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü net kârı 144.7 milyar TL oldu!

Bankacılık sektörünün Nisan ayındaki toplam kârı Nisan'da yıllık yüzde 10,5 arttı. 4 aylık dönemde ise artış yüzde 47,4 oldu.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,35 düşüşle 4546 puandan açarken; sonrasında pozitif seyretmeye başladı. Borsa, banka hisselerindeki artıştan destek alırken; bankacılık endeksinde yükseliş gün içinde yüzde 6'nın üzerine ulaştı. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 889 milyar lira oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 907 milyon TL arttı ve 8 trilyon 889 milyar 16 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık Düzenleme kurul kararı Haberi

Bankacılık Düzenleme kurul kararı

30699 sayılı bugünkü Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı yayımlandı. Karara kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verildiği açıklandı. 

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURULU KARARI
Karar Sayısı: 8262  
Kurulun 26.02.2019 tarihli toplantısında, 26.02.2019 tarih ve 43890421-101.01.01-E.3768 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

Emlak Bankası geri...