30 / 04 / 2024

Bankacılık Yasası

Bankacılık Yasası

Hükümetin, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu başta olmak üzere bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısında Vakıfbank ile ilgili çok önemli bir değişiklik yer aldı. Çoğunluk hisse Hazine'ye devredilecek!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 10 trilyon lira sınırında!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kredi hacmi geçen hafta 9 trilyon 996,5 milyar lira oldu.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 419,2 milyar Türk Lirası artış göstererek, 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs itibarıyla geçen sene sonuna kıyasla yüzde 17,4 yükselerek 16 trilyon 846,4 milyar TL'ye ulaştı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 373 milyar 685 milyon lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 373 milyar 685 milyon TL arttı ve 9 trilyon 635 milyar 198 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 9 trilyon 261 milyar 513 milyon liraya yükseldi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon TL arttı ve 9 trilyon 261 milyar 513 milyon TL'ye yükseldi.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü net kârı 144.7 milyar TL oldu!

Bankacılık sektörünün Nisan ayındaki toplam kârı Nisan'da yıllık yüzde 10,5 arttı. 4 aylık dönemde ise artış yüzde 47,4 oldu.

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 3 milyar 793 milyon lira azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 3 milyar 793 milyon Türk Lirası azaldı ve 9 trilyon 64 milyar 58 milyon TL'ye geriledi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 104,3 milyar lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Mayıs 2023 tarihi ile biten haftada 104,3 milyar TL arttı ve 10 trilyon 733,6 milyar TL'ye yükseldi.

Bankacılık Yasası Haberi

Bankacılık Yasası

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı, bütçe ve seçim çalışmaları sebebiyle gündeme getiremediği, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yürürlük ve yürütme dahil toplam 60 maddeden oluşan tasarıda, en öne çıkan maddeler ise VakıfBank’ın yüzde 58 hissesinin Hazine’ye devredilmesi, kamu bankalarının katılım bankası kurmasına olanak sağlanması ve Fon bünyesindeki bankalarla ilgili düzenlemeler oldu. 


Tasarıda, bankaların faaliyet izninin kaldırılarak el konulmasına yönelik yeni bir model getirildi. “Satınalma ve üstlenme modeli” olarak adlandırılan bu yönteme göre, faaliyet izni kaldırılan banka bir kurulacak köprü bankaya ya da kurulmuş bir başka bankaya tüm hak ve yükümlülükleriyle devredilecek. El konulan bankanın varlıkları, yükümlülüklerini karşılamazsa aradaki fark Fon tarafından ödenecek. 


Tasarıyla köprü banka kurulmasına ilişkin hükümler...